A programban miért az "else:" rész megy végbe ?
Figyelt kérdés
feladat röviden: ha az állapot "működik", az ára 25000 vagy alatt van és a típusa C64 vagy ZX, akkor megvesszük
Az a problémám, hogy "ZX" esetén az "else:" rész megy végbe és nem igazán értem, hogy miért.
2021. okt. 17. 14:46
1/12 anonim válasza:
Valószínűleg a gép is a ZX-et preferálja.
3/12 anonim válasza:
and vegosszeg <= 0
vegosszeg = gep_ar - keret
Magyarul te akkor akarod megvenni, ha többe kerül, mint amennyid van rá.
Biztos hogy ez nem vegosszeg>=0 akar lenni?
4/12 anonim válasza:
Stringek összehasonlítása esetén az or visszatér az első igaz (nem üres string) értékkel, ami nálad mindíg a "c64" lesz.
5/12 A kérdező kommentje:
#3 nem, mert ha a vegosszeg pl.: -1000, akkor van rá pénz, mert csak 24000-be került, de 26000 esetén marad még 1000 amire már nincsen keret, szóval az a rész ott jó
2021. okt. 17. 15:11
6/12 A kérdező kommentje:
#4 ohh, igen látom, ha felcserélem a kettőnek a helyét, akkor a "ZX" esetén fut le jól, ezt pontosan mivel tudnám orvosolni ?
2021. okt. 17. 15:12
7/12 anonim válasza:
"gep_tipus == ("C64" or "ZX")" ez nem lesz jó
amire gondolsz, az így néz ki: gep_tipus == "C64" or gep_tipus == "ZX"
8/12 anonim válasza:
"gep_tipus == ("C64" or "ZX")" ez erre fog kiértékelődni: gep_tipus == True, ami meg nyilván hamis lesz, ezért fut le az else mindig
("C64" or "ZX") a nem üres stringek a True logikai értéknek felelnek meg
9/12 A kérdező kommentje:
téényleg, nem tudom, hogy felejthettem el(még nem vagyok túl gyakorlott benne 😅), minden esetre nagyon szépen köszönöm a segítségeket !
2021. okt. 17. 15:18
10/12 anonim válasza:
Na, megint valami 46 éves akar diploma nélkül érvényesülni. :/
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!