Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyire nehéz átállni egy...

Mennyire nehéz átállni egy másik programozási nyelvre?

Figyelt kérdés
Az iskolában Python-t tanulunk, ami egyébként egy tök jó nyelv, de engem jobban érdekel a c# vagy a c++. Sajnos egyiket sem fognak nálunk tanítani, csak a Python-t. :(
2021. okt. 12. 18:05
 1/9 anonim ***** válasza:
56%
nem olyan nehéz
2021. okt. 12. 18:12
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem Python-ról logikai programnyelvre (Prolog) való átállás másfajta gondolkozást igényel, de nem lehetetlen, érdekes kihívás.

Visual Prolog:

[link]

2021. okt. 12. 19:01
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Aki lepontozta #1-est, az azért kifejthetné, hogy szerinte ez miért nem igaz?

Persze, egyénfüggő is, ki mennyire befogadó egy újabb nyelvvel, technikával kapcsolatban, de általánosan elmondható, hogy a hasonló jellegű nyelvek között nem nehéz váltani. Mind a Python, mind a C++, mind a C# magas szintű, Neumann-elvű programozási nyelvek. Persze, mindegyiknek vannak egyedi jellegzetességei, de alapvetően a felépítésük és a működésük nagyon hasonló. De ha megismersz még egy-két nyelvet, akkor ezt te magad is látni fogod. Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy (egy bizonyos szintig) szinte csak a szintaxis más. ;)

Természetesen vannak egészen más felépítésű nyelvek is. Mondjuk az Assembly, Forth, vagy Lisp gyökeresen más, mint a fentebb említett nyelvek, ezekre már nehezebb lenne átállni. (Legalábbis kevesebbet tudnál kamatoztatni az addig tapasztaltakból.)

Az, hogy mennyire könnyű egy újabb nyelvet megtanulni, a képességeidtől is függ, illetve attól is, hogy eddig programozást tanultál, vagy csak egy programozási nyelv elemeit sulykolták beléd. ;)

Én azt mondom, hogy vágj bele, legfeljebb ha nem jön be, vagy nehéz lesz, abbahagyod. Ha a szakmában akarsz elhelyezkedni, úgyis több nyelvet ismerned kell, már csak azért is, hogy a kellően széles látókört megszerezd.

2021. okt. 12. 20:58
 4/9 A kérdező kommentje:
Legfőképp elméletet tanítanak nekünk, hogy hogyan gondolkozz úgy, mint egy programozó. Természetesen úgy, hogy 5. évvégén sikerüljön Python-ból az emeltszintű érettségi. :) Köszönöm szépen mindenki válaszát! Megpróbálom, veszíteni nem veszitek vele :D
2021. okt. 12. 22:21
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha még érettségi előtt vagy, nem kell azon kattogni hogy mennyire lesz nehéz egy másik nyelv. Ahogy a #3 mondja, csináld, aztán meglátod, a következő jó néhány évben még úgyis csak tanulni fogsz.
2021. okt. 13. 19:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Nemtudom. Én C/C++-ról pythonra nem tudok átállni, egyszerűen azt a szintaktikát nem tudom megszokni, de igazából nincs is szükségem Pythonra úgyhogy nincs miről beszélni. :D
2021. okt. 14. 16:09
 7/9 A kérdező kommentje:
#6 irigyellek! :D Pedig a Python az egyszerűségéről híres. Felnézek azokra, akik tudnak C-ben programozni
2021. okt. 14. 20:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Én a Pythonban attól kapok frászt, hogy a blokkokat az indentáció határozza meg.
2021. okt. 15. 13:39
 9/9 anonim ***** válasza:
#8 attól, hogy olvashatóan kell kinéznie a kódodnak? Ja, tényleg szörnyű.
2021. okt. 16. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!