Pontosan hol nem jó a kódom?
Figyelt kérdés
n!
B(n,k) = ---------
(n-k)! k!
Ez alapján a képlet alapján kéne a programomnak kiszámolnia az eredményt, de valamiért nem igazán ezt csinálja és nem teljesen értem, hogy pontosan miért is nem ezt csinálja. Valaki megnézné, hogy mi lehet vele a baj?
#binomiálsi tétel
2021. okt. 10. 11:26
1/2 A kérdező kommentje:
Nos igazából azóta van egy működő kódom már, mert rájöttem mit rontottam el, de kiderült, hogy nem lenne szabad double-t használnom. Erre tudtok valamilyen megoldást javasolni?
2021. okt. 10. 12:05
2/2 metaxxa válasza:
Gondolj bele, hogy mit jelent a faktoriális. Aztán, hogy mit jelent az n alatt a k (ha jól értem, amit felírtál, az egy binomális együttható lenne)
Ez alapján a unsigned long int (esetleg long long, ha olyan a fordítód), lenne az adattípusod.
A double egy lebegőpontos (tört számok tárolására való), itt meg egész számokkal kell dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!