A programozók akik firmware-t csinálnak hardware-hoz, honnan tudják mit kell írni? Oké, hogy tanulták, de ahány alkatrész, annyi kód. Például, nemrég arduinohoz letöltöttem két open source kódot, és nagyjából egyeztek de van ami eltér, vagyis maguktól írták. Neten semmi dokumentációt nem találtam, néztem a datasheetet is, de itt is csak a variable-k voltak megadva, hogy mivel lehet "lekérni" őket a programban.
Neked most volt ez a kérdés a fejedben, amit meg kellett fogalmazni, de honnan tudtad, mit kell írni? Oké, hogy megtanultál magyarul, de na érted. Nyilván az alapvető műveletek vannak ledokumentálva, a többire meg ott van a józan paraszti logikus gondolkodás.
2021. aug. 7. 23:25
2/8 anonim válasza:
Pedig vannak dokumnetációk a neten... adatlapok, alkalmazási segédletek, példakódok. Meg nyilván van az ember, aki ért hozzá és tudja, hogy kell ezeket használni.
Nem tudom, hogy mi az a két kód, amiről beszélsz, így csak általánosságban lehet válaszolni is.
2021. aug. 8. 06:40
3/8 Szirty válasza:
Onnan tudják mit kell írni hogy van egy feladat ami pontosan ismert és van egy eszköz ami szintén ismert.
Végiggondolják hogyan valósítható meg a feladat és annak megfelelően elkészítik a kódot.
Az hogy két azonos feladatot ellátó, egymástól független forrásból származó kód nem egyforma az természetes. Ugyanaz a feladat sokféleképpen programozható. Minél összetettebb a feladat annál nagyobb lehet a különbség.
2021. aug. 8. 07:55
4/8 anonim válasza:
Ha a változók helyett regisztereket értetted, akkor pl a datasheet-ből ez tökéletesen kiolvasható, példa:
Na persze ezt aki nem ismeri a protokolokat, függvényeket/hw regisztereket a kiolvasáshoz az MCU-n, meg életében nem látott C kódoot nem fogja 10p alatt lekódolni.
2021. aug. 8. 10:55
5/8 anonim válasza:
"ahány alkatrész, annyi kód"
A megfelelő alkatrész doksiját veszik elő, és az alapján írják meg a kódot.
Csak tudnám, mi a fenéért lett Szirty lepontozva...
2021. aug. 10. 16:09
7/8 anonim válasza:
A jó válasz természetesen megint le lett pontozva. Pedig tényleg a dokumentációból olvashatók ki ezek az adatok. Honnan máshonnan? A lepontozóktól várom az indoklásukat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!