C# vagy Java, ha most kezdem el a tanulást?
Most kezdek neki önállóan programozni tanulni, amolyan hobbi szinten. Nem sietek vele, nem akarok 4 hónap alatt karriert váltani, de kikapcsol mint munka utáni tevékenység.
A C# és a Java között gondolkodom. A C#-ban nekem tetszik, hogy a Microsoft szerintem egész jól összerendezte a tananyagot az oldalán, másrészt a Visual Studio is egy szimpatikus fejlesztői környezet.
De még teljesen az elején vagyok és mivel korlátozott a napi rászánható időm, gondoltam kikérem a hozzáértők tanácsát is.
Előre is köszönöm!
Mindegy.
BME VIK 5. félévében vagyok.
Jelenelg kb 5 programozási nyelvet használunk egyszerre.
-VHDL (Hardver leíró nyelv, szóval technikailag nem programozási nyelv, de ha ránézem egyből annak hiszed.)
-Java
-Kotlin
-C/C++ (Ez a specializáció választásom miatt jött, nem tudom más specializációkon mit kell mihez használniuk)
-LabView (Ez egy grafikus programozási nyelv és mindenki tanult egy keveset belőle, de megint ez nekem specializáció specifikusan mélyebben is előjön sajnos ebben a félévben.)
Ez eddig 5, de kb 7-8. héttől azaz kb 4 hét múlva majd JavaScriptel is alkotnunk kell.
Ez 6 teljesen különböző nyelv, teljesen más területű használata.
Csak egy példa, hogy még a "tanulási fázisban egyetemen" is kb összesen 10 kölünféle programozási nyelven alkotni kell valamit :D
Tehát teljesen mindegy, hogy mit kezdesz el tanulni, mert valószínű, hogy nem azzal fogsz a jövőben foglalkozni és ha igen, akkor az elég furcsa, mert akkor nem igen tudsz programozni ha csak 1 homogén közegben tanultál és dolgoztál egész életedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!