C# vagy Java, ha most kezdem el a tanulást?
Most kezdek neki önállóan programozni tanulni, amolyan hobbi szinten. Nem sietek vele, nem akarok 4 hónap alatt karriert váltani, de kikapcsol mint munka utáni tevékenység.
A C# és a Java között gondolkodom. A C#-ban nekem tetszik, hogy a Microsoft szerintem egész jól összerendezte a tananyagot az oldalán, másrészt a Visual Studio is egy szimpatikus fejlesztői környezet.
De még teljesen az elején vagyok és mivel korlátozott a napi rászánható időm, gondoltam kikérem a hozzáértők tanácsát is.
Előre is köszönöm!
"C# fejlesztő állások, munkák
156 db találat "
"Java fejlesztő állások, munkák
285 db találat "
éhenhalni nem fogsz a C#-al sem
C#-ban kicsit kényelmesebb kódolni
Mindkettő nagyon hasonló. Saját magamnak mondok ellent, de a Java-t ajánlom és semmi másért, csak azért, mert jobb IDE van hozzá (ez az én egyéni véleményem).
Szerintem mon-n nem lehet mérni, hogy melyik melóból van több, vagy melyikkel jársz jobban. A statisztika a java-t igazolja, az általam látottak pedig azt, hogy a .NET-é a jövő (körülöttem az megy, és elég nagy cégnél vagyok)
azért ha van vasad hozzá (és Windowst használsz), a VS kategóriájában verhetetlen, még az intellij által is szerintem (gondolom erre a 2 IDEre gondoltál)
Lehet, vannak komolyabb változtatások, amiről nem tudok, de én főleg c++t írok, és próbáltam az intellij platformra épülő cliont meg a VSt... Még Resharper c++ nélkül is azt mondom, hogy a VS egy jobb alternatíva.
Nem is 2x, inkább 6x jobb!!
De miért is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!