Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# vagy Java, ha most kezdem...

C# vagy Java, ha most kezdem el a tanulást?

Figyelt kérdés

Most kezdek neki önállóan programozni tanulni, amolyan hobbi szinten. Nem sietek vele, nem akarok 4 hónap alatt karriert váltani, de kikapcsol mint munka utáni tevékenység.

A C# és a Java között gondolkodom. A C#-ban nekem tetszik, hogy a Microsoft szerintem egész jól összerendezte a tananyagot az oldalán, másrészt a Visual Studio is egy szimpatikus fejlesztői környezet.

De még teljesen az elején vagyok és mivel korlátozott a napi rászánható időm, gondoltam kikérem a hozzáértők tanácsát is.

Előre is köszönöm!

2021. szept. 28. 15:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
C#
2021. szept. 28. 16:32
 2/11 anonim ***** válasza:
52%
Mindegy.
2021. szept. 28. 16:40
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Nagyban hasonlít a kettő nyelv, így ha az egyiket megtanulod könnyebb lesz később áttérni a másikra, de a Java keresettebb jelenleg a munkaerőpicon, ez is lehet egy szempont akár a választásnál.
2021. szept. 28. 16:44
 4/11 anonim ***** válasza:
84%

"C# fejlesztő állások, munkák

156 db találat "

"Java fejlesztő állások, munkák

285 db találat "

éhenhalni nem fogsz a C#-al sem

C#-ban kicsit kényelmesebb kódolni

2021. szept. 28. 16:51
 5/11 anonim ***** válasza:
72%

Mindkettő nagyon hasonló. Saját magamnak mondok ellent, de a Java-t ajánlom és semmi másért, csak azért, mert jobb IDE van hozzá (ez az én egyéni véleményem).

Szerintem mon-n nem lehet mérni, hogy melyik melóból van több, vagy melyikkel jársz jobban. A statisztika a java-t igazolja, az általam látottak pedig azt, hogy a .NET-é a jövő (körülöttem az megy, és elég nagy cégnél vagyok)

2021. szept. 28. 20:30
 6/11 Bubblard ***** válasza:
100%
Tökmindegy, nem az fogja behatárolni a karrierlehetőségeidet, hogy a hello world-ot miben kezded... ha meg majd lesz egy biztos alapod, akkor könnyen el tudsz jutni arra a szintre bármelyik nyelvben, és mindig a célhoz válassz eszközt, ne fordítva. Tanulásra, ha tetszenek a MS oktatóanyagok, akkor a C# is tökéletes, ahogy egyébként a Java is. IntelliJ-t én preferálnám a MS VS-hoz képest, de ha neked tetszik, semmi baj nincs vele. Egy szó, mint száz, a lényeg, hogy csináld, az másodlagos, hogy mit, az meg főleg nem lényeges, hogy milyen nyelven :)
2021. szept. 28. 23:38
 7/11 anonim ***** válasza:
18%

azért ha van vasad hozzá (és Windowst használsz), a VS kategóriájában verhetetlen, még az intellij által is szerintem (gondolom erre a 2 IDEre gondoltál)

Lehet, vannak komolyabb változtatások, amiről nem tudok, de én főleg c++t írok, és próbáltam az intellij platformra épülő cliont meg a VSt... Még Resharper c++ nélkül is azt mondom, hogy a VS egy jobb alternatíva.

2021. szept. 29. 01:20
 8/11 anonim ***** válasza:
50%
Java. 2x jobb választás ma.
2021. szept. 29. 02:04
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2021. szept. 29. 09:36
 10/11 anonim ***** válasza:
58%

Nem is 2x, inkább 6x jobb!!

De miért is?

2021. szept. 29. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!