Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen fejlesztőnek a érdemese...

Milyen fejlesztőnek a érdemesebb lenni manapság?

Figyelt kérdés

Szerintetek melyik a legidőtállóbb, legkeresettebb, leghasznosabb?

Például Java backend, c#, .net, full stack, front end, back end, python..

Kik a legkeresettebbek?

Mondjuk érdemesebb a full stack webfejlesztői dolgok felé venni az irányt, mint mondjuk java backend felé?

2021. szept. 28. 14:25
 1/7 anonim ***** válasza:
13%
Amit akarsz, kb hullamind1, tudás alapján kapod a pénzt nem nyelv alapján.
2021. szept. 28. 14:35
 2/7 anonim ***** válasza:
13%
Legyél DevOps engineer azokat csillagászati fizukért keresik.
2021. szept. 28. 14:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Téged mi érdekel?
2021. szept. 28. 16:19
 4/7 Bubblard ***** válasza:
32%
Full stack webfejlesztő biztosan jövedelmezőbb hosszú távon, mint a java backend, ugyanakkor nincs az a pénz, amiért én el akarnám viselni az azt agyrákot, ami a modern web. Szóval elsődlegesen azon gondolkodj, hogy téged mi érdekel, ahogy az előttem szóló is kérdezte.
2021. szept. 28. 23:40
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ mindenki.

#1 Bár nem én pontoztalak le, de én sem értek egyet teljesen. Én eddig inkább Kotlin main voltam, de sokkal kisebb a piaca ahogy eddig észrevettem, mint bármi másnak. Pár helyen láttam eddig, ott is csak a cég/bank állandó appját kellett volna fejleszteni.

Valamint technológiák közötti pay gap-ot is véltem felfedezni.

#3 Minden is, én azt csinálom amit elém tesznek, mindent élvezek, bár a webappok/mobilappok talán egy picit jobban fent tartják az érdeklődésem, de mivel szeretnék nagyobb kihívást, megpróbálkoznék előbb mással.

#4 Ezt a jövedelmezősebb dolgot és az agyrákos dolgot kifejtenéd jobban, kérlek?

Én a front end-es dolgokba azért nem terveztem nagyon mélyre ásni eddig, mert mostanában nagyot mennek a wordpress és hasonló dolgok, amik részben kiválthatják a back end-es és a front end-es dolgokat is kisebb projektéknél, de szerintem az évek elteltével és ezeknek a tool-oknak a fejlődésével simán látképben van az is, hogy a webfejlesztők nagyobb része átállhat ezekre, (de akkor már inkább a designer-ek csapnak le ezekre), de ez csak személyes vélemény.

Java backend mitől avulhat el a közeljövőben?

2021. szept. 29. 00:00
 6/7 Bubblard ***** válasza:
26%

#4 vagyok.

Elég jól fizetik a full-stack fejlesztőket, meg talán abban a legkönnyebb vállalkozni, és akkor egy idő után irdatlan pénzeket lehet leakasztani. A Java backend sem egy rossz dolog a lehetőségeket tekintve, de már csak historikus okokból használják (már abban van a rendszer, vagy ahhoz értenek az alkalmazottak, esetleg félnek az újtól), a jövő a Go felé visz, és én már inkább azzal foglalkoznék, ha egy mód van rá.

2021. szept. 29. 00:08
 7/7 Bubblard ***** válasza:
34%

Ja az agyrák magyarázata kimaradt:

Számomra userként is végtelenül idegesítő, fejlesztőként meg kiábrándító, hogy manapság milyen használhatatlan weboldalakat készítenek, ami ráadásul feleslegesen tele van tolva kliensoldali scripteléssel, ahelyett, hogy kapnék egy minimalizmusra törekedő tiszta HTML-t.

2021. szept. 29. 00:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!