Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Androidnál hogy megy az...

Androidnál hogy megy az adatok eltárolása?

Figyelt kérdés

Ha van egy olytályom, aminek mondjuk kb 10 egyedét szeretném tárol egy ArrayListben, míg a felhasználó bezárja az appot, kikapcsolja a telefonját ... akármit csinál és majd mikor visszajön ugyan onnan folytatódik?

Milyen dolgoknak nézzek utána ha ezt megakarom oldani?

2021. szept. 13. 18:05
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Bocsi ha félreérthetően írtam le, nem az a bajom hogy ha ArrayListbe rakom, akkor eltűnik az adat.

Csak azt akartam szemléltetni, hogy egy nagyon pici ArrayListnyi objektumot akarok eltárolni valahol, max 10 osztály példányról van szó.

Igen, szerintem bunkó a felételezés és abban az esetben ha akárki is adott volna igazi megoldást, hogy hogy is működik a perzisztencia az Android terén, hogy minek nézzek utána, hogy eltudjam végezni amit akarok, akkor azt mondam volna, hogy "Oké, segítőkész, de picit nyers a válaszoló", viszont itt konkrétan semmi segítségnyújtás nem volt csak egy beszólás.

BME VIK-en konkrétan a tranzisztorok elemi működésétől kezdve (félvezetők, diódák stb...), az OP rendszer felépülésén át kb mindent megtanultunk/tanulunk az egyetemen, így tényleg kicsit lenézőnek érzem a "Tedd a hattértárra" dolgot.

Nekem ebben igazából csak annyi jön le, hogy semmelyik válaszól sem tudja a választ a kérdésre csak idejön online f...t méregetni, mert offline egy kocka akivel seki sem foglalkozik és emiatt unalmas az élete.

4# Köszönöm szépen az egyedüli normális és segítőkész választ! Az SQLitera én is rátaláltam, de azért is kérdeztem rá hátha az picit túlzás lenne ilyen kevés dologra, hogy nem-e lehet mondjuk JSONban vagy valami ehez hasonló módon eltárolni. Vagy itt nincs-e valamilyen perzisztencia osztály, amiből le lehet származtatni és úgy elintézni stb...

2021. szept. 14. 13:39
 12/15 A kérdező kommentje:

Bocsi, vagyis mint a Javában a serialisable interfész, amit implementálni lehet.

Csak most Kotlinban, meg android fejlesztéshez.

(Tudom, hogy Java Bytecodera fordul a kotlin is, de azért jó nagy eltérések vannak szintaxisban, ahogy eddig látom kb 4 nap használat után)

2021. szept. 14. 13:43
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem továbbra is az sqlite a legjobb megoldást, de ha jobban szeretnél fájlba írni, arra is van megoldás:

[link]

2021. szept. 14. 14:01
 14/15 A kérdező kommentje:

13# Rendben köszi.

Hiszek neked, akkor ezzel csinálom. Max majd 1-2 hét mulva megkérdezem a labor vezetőmet, de igazából ezt csak félév végén kell beadni.

Jelenleg még azt sem kéne tudni milyen appot akarunk házinak elkészíteni szóval nagyon korai vagyok, így van időm. Csak gondoltam gyorsan lerendezem, míg nem durva az egyetem.

2021. szept. 14. 14:47
 15/15 anonim ***** válasza:

Android studioban csinálod, java nyelven igaz?

Az android fejlesztésben van erre megoldás, a savedInstanceState.

"The savedInstanceState is a reference to a Bundle object that is passed into the onCreate method of every Android Activity. Activities have the ability, under special circumstances, to restore themselves to a previous state using the data stored in this bundle."

Amely kb. arra való, hogy egy beírt, pl. username ne tűnjön el amikor kilép a progiból, vagy hasonló textbox tartalmak.

Ha ennél bonyolultabb, inkább adatbázishoz köthető adathalmazt akarsz menteni, értelemszerűen adatbázisba mentsd le és olvasd vissza.

Persze elképzelhető, hogy adatbázishoz köthető adatot tárolsz telón is, hogy ne legyen annyi API hívás (ami pl. firebase esetében plusz bevételt jelenthet).

2021. szept. 17. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!