[PHP] Adatok kinyerése tömbből rekurzívan?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Adott egy tömb ( [link] ), amiből valahogy az alábbi formában szeretném visszakapni egy string-be az "id"-kat és a "title"-öket.
1 -> Teszt 1
4 -> Teszt 1 > Teszt 1.1
5 -> Teszt 1 > Teszt 1.2
2 -> Teszt 2
6 -> Teszt 2 > Teszt 2.1
7 -> Teszt 2 > Teszt 2.1 > Teszt 2.1.1
3 -> Teszt 3
Már küzdök vele egy ideje, de sajnos nem boldogultam eddig.
Köszönöm a segítséget!
2021. márc. 4. 11:34
1/6 anonim válasza:
és ez mire lenne jó neked? mire akarod használni
amúgy foreach, aztán soronként azt írsz bele a stringbe amit akarsz
2/6 anonim válasza:
A rekurzív függvényednek átadod a "jelenlegi" title-kombinációt. A gyökérben ez "", a második szinten "Teszt 2 > Teszt 2.1", stb., ehhez fűzi hozzá a visszatérési értékben az aktuális title-t és az id-t. Ahogy az előző írta, foreach-el mész végig a gyerekeken, és hívod fel a rekurzív függvényt.
3/6 anonim válasza:
Még kezdő szinten lehetsz még ahogy látom. Azt, hogy Array() nem kell kiírni. Felesleges már. :)
4/6 anonim válasza:
$valami = [
"0" => [ "id" => 1 "title" => "Gyakori" ],
"1" => [ "id" => 2 "title" => "Kérdések" ]
];
5/6 A kérdező kommentje:
Csak bemásoltam, amit print_r-rle kiírattam.
2021. márc. 4. 14:30
6/6 anonim válasza:
#2 elég jól leírta. Ezt hasonlót írtam volna én is. Mi a gond ezzel a válasszal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!