Miért mondják sokan, hogy az MacBook-ok rosszak a programozás tanulásához?
Nem mindig jók a default beállítások, aminek ha nem néz utána, akkor szív.
Hát a legsupportáltabb rendszer egyértelműen a Windows. Linux sokszor előnyös tud lenni, de néha nehézkes vele.
Mac alapvetően nem rossz választás. Főleg, ha van Parallels-ed, abban jól fut a legtöbb Windows-os cókmók is.
Amiről én tudok, hogy macerás most, az a Docker. Mert az M1 chip ARM-os, és a docker image-ek meg nem.
De ezen is dolgoznak, azt hiszem.
Szerintem ez egy hatalmas hülyeség, én Macbookot használok és elég sok programozós tárgyam van az egyetemen. Soha nem volt vele gond, igazából mindent ugyanúgy lehet rajta használni mint Windowson/Linuxon csak 1-2 apróság van máshol. Szóval ha annyit meg tudsz jegyezni hogy a Macen X billentyűvel csinálod ezt, a Windowson meg Y-al, a Macen itt tudod megkeresni a solution-t a Linuxon meg amott, akkor soha nem lesz vele gondod.
Szépen futtatja a Visual Studiot, Xampp-ot, minden programom gyorsan lefut rajta.
Szerintem még hasznosabb is erre a célra a Mac, mivel a betekintési szög + kijelző oda-vissza veri a Windows gépeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!