Melyik nyelvet válasszam a programozás tanulásához?
Az attól függ, mire használnád, milyen feladatokat kell ellátnod.
Mostanában a Python a "menő" kezdők körében, sok sikerélményt biztosít, viszont utána valószínűleg nehezebb lesz megtanulni a C-alapú nyelveket (ha szándékodban áll).
"Az attól függ, mire használnád, milyen feladatokat kell ellátnod."
Mondjuk leírta, hogy tanulni szeretne.
#3 Mert van olyan nyelv, amit nem kell megtanulni?
Ha az első programozási nyelvedet tanulod, akkor azzal fogod megtanulni a programozást, nem száraz elméletből. Azt hittem, ez magától értetődő.
Szerintem nincs olyan idióta a világon, aki csak azért megtanulna egy nyelvet, hogy elmondhassa magáról, hogy "tudok programozni", aztán többet ne használja.
#8 Mert arra aztán mindenki kíváncsi volt, hogy értelmetlenül nekiállsz vitázni...
Megértettem, amit írtál, te nem érted, amit én írtam. Remélem, helyreáll a fejedben az a valami, ami annakidején így elb@szódott.
Dehogy értetted meg.
Ha így lenne, nem írtál volna egy betűt sem.
"Szerintem nincs olyan idióta a világon, aki csak azért megtanulna egy nyelvet, hogy elmondhassa magáról, hogy "tudok programozni", aztán többet ne használja."
Már pedig az intézményes oktatás így megy.
Amúgy is, rajtad kívül ki lenne az az idióta (mert az idióta te vagy), aki csak azért nem tanulna meg egy nyelvet, mert mondjuk valahonnan tudná, hogy később, a munkahelyén mással kényszerül dolgozni?
Csak a hozzád hasonló gezemicék képzelik azt, hogy elég egy nyelvet kiválasztaniuk, úgy ahogy, tessék-lássék megtanulniuk, aztán már minden rendben is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!