Mit gondoltok, érdemes még programozónak tanulni?
Olvastam egy cikket miszerint pár év múlva (min. 5) már nem lesz akkora szükség programozóra, mert sok mindent hozzá nem értő emberek is meg fognak tudni csinálni. Rengeteg funkcionalitási lehetőség van (például plug-inekben)
Mit gondoltok ?
Nem erdemes.
10-15 ev mulva a programozok nagy reszere mar nem lesz szukseg.
Meg kb. 5-8 evig folytatodik az expanzio es utana elkezd ereszteni a lufi.
Abbol, hogy van 1095 nyitott pozi, nem tudom, hogy kovetkezik szamodra az, hogy 8 vagy 15 ev alatt nem toltik be?
A dolgok eleg hamar megvaltozhatnak, es a mesterseges intelligencia fejlesztesek mar a kozeljovoben oda futnak ki, hogy a kodereknel jobb minosegu kodot fognak generalni, rovidebb ido alatt.
Ahogy mas teruleteken, itt is teret hodit az automatizalas. Csak ido kerdese ez es a szamitastechnikaban az ido gyorsan telik. Eleg belegondolni abba, hogy mi volt 15 evvel ezelott. Na, ezt lehet beszorozni legalabb neggyel es fogalmat alkothatsz arrol, mi lesz 15 ev mulva.
Gondolod, ha van melletted még vagy hat balga, akkor attól te okosabb leszel?
Csupa zöldséget írtál. Totál fogamatlan vagy, nem csak ebben a témában, de úgy általánosságban ezzel a szakmával kapcsolatban is.
Nem hallottál olyan fogalmakról, mint a SAI a GPT-2, GPT-3, de jártatod a szádat. Csak te sem tudod, hogy mégis, miért.
Mesélj már nekem arról az alapszintű beugróról, amit diplomások nem képesek megírni?
"A DeepCoder nevű mesterséges intelligencia néhány másodperc alatt képes összerakni egy működő programot.
A nem is annyira távoli jövőben könnyen lehet, hogy már emberek sem kellenek ahhoz, hogy egy számítógépes program elkészüljön. A Microsoft és a Cambridge-i Egyetem kutatói olyan rendszert hoztak létre, ami képes volt alapvető programozási feladatokat ellátni.
A New Scientist beszámolója szerint a DeepCoder nevű fejlesztés lehetővé teszi, hogy bárki programokat írjon, anélkül, hogy ehhez megfelelő programozási ismeretekkel rendelkezne."
"A Műegyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karára évente mintegy 1100 új hallgatót (villamosmérnököt és informatikust) vesznek fel. A bejutott diákok 70 százaléka szerez diplomát. Az ELTE-n évente körülbelül 600 új informatikus hallgató kezdi meg tanulmányait, és durván 200-an diplomáznak."
2010
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!