Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi kell ahhoz, hogy valaki...

Mi kell ahhoz, hogy valaki Pythonnal el tudjon helyezkedni? Mit érdemes mellé tanulni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy minden második állás Java-s, de nekem a Python jobban bejön. Ha ezzel szeretnék írni és dolgozni, akkor mit érdemes még mellé tanulni, hogy állásom is legyen végül? (Gazdinfón vagyok elsőéves, szóval lesz "papírom" is végülis)

2020. febr. 8. 13:43
 1/5 anonim ***** válasza:
22%

* Programozási algoritmusok

* Programozási módszerek

* GUI tervezés (elmélet)

* Python specifikus GUI programozás

* SQL nyelv (elmélet)

* Python SQL programozás (legalább MySQL, de valami nosql ismeret sem árt, pl. SQLite

* Linux ismeretek (kommersz disztribúciók építenek a python-ra, tehát ha ilyen munkakörbe kerülsz, akkor nem árt, ha tudsz szkripteket írni a rendszerhez)

* Reguláris kifejezések

2020. febr. 8. 17:54
 2/5 anonim ***** válasza:
17%
Azért jó lesz ha rágyúrsz a java-ra is. Csak pythonnal a kutyának nem fogsz kelleni.
2020. febr. 8. 19:54
 3/5 anonim ***** válasza:
68%

Ha jól megy a matek, akkor elmehetsz adatelemzés felé. Ott még egyértelműen a Python viszi a prímet, bár egyre jobban jön fel a scala bizonyos adatmennyiség felett, ha fontos a performace. Szóval data science-hez érdemes tanulni pyspark-ot, pandas-t, numpy-t és a rájuk épülő gépitanulásos könyvtárakat. De nem tudom, hogy Magyarországon erre mekkora a kereslet.

Nálunk (UK, Cambridge) a stack nagyrésze Python, de pusztán Python ismerettel csak backend-re veszünk fel: ott scala és/vagy Pyspark volt a követelmény (az adatfeldolgozó pipe-line-ok szinte kizárólag Python-ban íródtak). Előző csoportomnál fejlesztett szolgáltatás microservice alapú, ahol több komponenst is Pythonban fejlesztettünk, de amikor fejlesztőt kerestünk, a régi kódbázis támogatása miatt a Java is követelmény volt. Előnynek számít a tapasztalat konténerizációban, felhő alapú szolgáltatásokban.

2020. febr. 9. 17:00
 4/5 anonim ***** válasza:
72%

Az, hogy Magyarországon még nem elterjedt a Python, ennek több oka van. Egyrészt az állami iskolák nem ismerik fel a lehetőségeket a Pythonban, mert ugye tudjuk, hogy "fent" nem hozzáértő emberek hozzák a döntéseket.

Most még SAJNOS nem sokan tudják értékelni a Python tudást Magyarországon, viszont a jövő egyértelműen a Python. Mesterséges intelligencia, gépi tanulás, data sciene, stb. stb. Ezekben mind best a Python.

Előbb utóbb Magyarországra is eljut az, ami külföldön már megy!

Én is sokkal jobban szeretem a Pythont, mint bármi mást, viszont jelen pillanatban még a Java a vezető Magyarországon.

De az még hagyján! Sok ember a C#-ot tartja jónak a Java helyett :D Vicc az egész!

Viszont ha Pythonnal szuper sztár akarsz lenni, akkor:

Tensorflow, Pandas, Django, BeautifulSoup, PySide2, meg persze AI, és ML. Ha ezeket tudod külföldön milliomos leszel azonnal!

2020. ápr. 11. 20:30
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
4: LOL
2020. ápr. 12. 02:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!