Hogyan élitek azt meg, hogy allasinterjun showmannek is kell lenni?
Kb 50% tudas, 50% showmanship
Ha valahol lecsuszol akkor azon dolgoznod kell es sokszor nem a tudas nem eleg, hanem, hogy hogyan tudsz megnyeroen beszelni a projektjeidrol?
Mi a tapasztalat?
A kiválasztás úgyis pofára megy.
De az interjúztatók is röhögni akarnak valakin.. :)
Elég kezdő kérdésnek tűnik (mi más is lenne ezen az oldalon). Nem kell "showmannek" lenned (de utálom ezeket a túlerőltetett szlengeket istenem... Magyar vagy? Akkor magyarul is tudsz beszélni. Nem vagyok öreg, de kicsit úgy érzem, aki nagyon erőlteti ezeket a szlengeket, az csak fel akar vágni valamivel, na mindegy, elnézést ha nem így lenne). A lényeg, hogy legyen szakmai tudásod és ne légy egy s*gfej, hanem toleráltan, illedelmesen tudj beszélni az emberekkel (HR ezzel ki is pipálva), ennyi, nem kell semmit erőltetni, a többi a szakmai tudásodon múlik.
Még egyszer elnézést, ha lekezelőnek tűnik a mondanivalóm, csak szerettem volna felhívni a lényegre a figyelmet.
Szerintem egy komoly cégnél a szakmai tudás számít.
Aki csak jópofa, arról előbb-utóbb úgy is kiderül, hogy milyen tudása van és megválnak tőle.
"Ha a személyiséged nem megnyerő számukra"...
Magyarul ezt úgy nevezik hogy pofára döntenek. :)
Ha neked az már showman-ség, hogy az előző projectjeidről tudj folyékonyan, összefüggő, bővített mondatokban beszélni, akkor rossz hírem van számodra: a szoftverfejlesztő pozíciók 99.9%-ára nem autistákat keresnek.
@6 "Szerintem egy komoly cégnél a szakmai tudás számít."
A szakmai tudás számít mindenhol túlnyomó részt, de nem csak az. Mivel munkahelyeken vagy eleve fejlesztői csapatok vannak, vagy más területekkel kell folyamatosan kapcsolatba lenni, elkerülhetetlen, hogy képes legyél normális kommunikációra. Azaz világosan, érthetően, tömören tudd megfogalmazni gondolataid, tudj kérdezni, ha valami nem megy, ha hozzád beszélnek, felfogd, hogy mit akar a környezeted és megfelelően reagálj. Sokak számára ez már megugorhatatlan szint. Ők nem lesznek jó kollégák, nem lesznek produktívak, még akkor sem, ha ők a legnagyobb programozó atyaúristenek. Akinek ez showmanship, az menjen remetének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!