Mi lett volna a helyes válasz?
Állásinterjún voltam ma és volt ilyen kérdés: 1000x1000-es griden 0 jelzi a bejárható cellákat és 1 a falakat. Egy darab fal cella kiütésével maximum mekkora lesz az egy pontból bejárható terület ha jobbra/balra/le/fel mozoghatunk és falon nem mehetünk át?
Nem kellett kódot írni csak szavakkal leírni, hogy milyen algoritmust használnánk és annak milyen futásideje lenne. Erre mi lett volna a helyes válasz?
Ez így elég fura, sem az 1-es cellák számát nem tudjuk, sem azt, hogy egybefüggő falakról van-e szó, stb. Szerintem maximum a teljes teret bejárhatjuk, hiszen lehet, hogy csak egy fal van, ami talán még meg is kerülhető.
Vagy félreértem a feladatot? :)
A kérdés maga inkompetens, erre többet ne várj. Ezt mutatja, hogy te magad sem tudod megfogalmazni, hogy mi a kérdés lényege.
"Mekkora lesz az egy pontból bejárható terület" - erre vannak gráfbejáró algoritmusok, de ennek a megválaszolásában nem értelmezhető faktor a "fal kiütése". Azt mondod, hogy nem konkrét eredmény volt a kérdés, de az 'egy cella kiütése' kizárólag konkrét esetekben értelmezhető, általánosan nézve a problémát teljesen irreleváns. Szóval a kérdésnek semmi értelme ebben a formában. De do prove me wrong, már ha megy.
5-ös kérlek ne írj több választ a kérdéshez.
6-os így van igen.
Köszönöm akkor ezt elk*rtam :)
Azt írtam, hogy kigyűjteném az egyes területek méreteit aztán végig néznék minden területpárt és amik szomszédosak azoknak az összege lenne egy lehetséges megoldás és ezek közül kéne a maximum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!