Excel INDIREKT függvénnyel különböző fájlokból cellaadat átvétel, hogyan?
Például, van 3 fájl:
C:\Munka\2021_1hét.xls
C:\Munka\2021_2hét.xls
C:\Munka\2021_3hét.xls
Ha pl. egy negyedik xls fájlba át szeretném venni a C:\Munka\2021_2hét.xls Munkaóra füzetlapja D4 cellájának adatát, azt
=’C:\Munka\[2021_2hét.xls]Munkaóra’!D4 beírással meg tudom tenni.
Ha itt pl. az A1 cellába írt 1, vagy 2, vagy 3 alapján szeretném az 1hét, 2hét, 3hét Munkaóra D4 cellájának adatát automatikusan átvenni B1 cellába, oda milyen képletet kell írnom?
INDIREKT függvénnyel próbálkoztam, de nem sikerült olyan formát találnom, hogy sikeresen átvegye az adatot.
#HIV! jelenik meg, és a súgó nem segített.
Kérem, aki tud, segítsen!
Az indirekt függvény szerintem erre nem lesz jó. Az akkor működne, ha az A1 cellában lenne maga a hivatkozás.
Attól függ, hogyan nézne ki a negyedik fájl.
Legkézenfekvőbb megoldás a sima feltétel:
=HA(A1=1; ’C:\Munka\[2021_1hét.xls]Munkaóra’!D4;HA(A1=2;’C:\Munka\[2021_2hét.xls]Munkaóra’!D4;HA(A1=3;’C:\Munka\[2021_3hét.xls]Munkaóra’!D4;"A1-ben hibás érték")))
Az INDIREKT akkor működik, ha a hivatkozott XLS fájl nyitva van.
Egyébként a 2019-es Office-ban van egy összetett HA képletet egyszerűsítő függvény: HAELSŐIGAZ.
Persze ezt még nem feltétlenül érdemes használni, mert régebbi Office-ban hibát ad.
Sajnálom, hogy nem írtam oda a mintához, hogy olyan értelemben is minta, hogy sokkal több évi, heti fájl van, így a HA függvény nem alkalmas.
Nem a fájl nyitottságán múlik.
2003-as és 365-ös (vagy másik nevén 2019-es) Office-m is van, így tudok HAELSŐIGAZ függvényt is használni, csak ehhez a gondomhoz nincs miért.
Köszönöm a fáradozásotokat, de sajnos nem megoldás számomra.
Azt hiszem értem. Igen, lehet jó az INDIREKT függvény.
Legyen az A1-ben a hetek száma, 1, 2, 3, 4, 5...
Akkor a B1 cella =INDIREKT("[2021_"&A1&"hét.xls]Munkaóra!$A$1";1)
Fontos, hogy az összes szóba jöhető fájlnak (2021_1hét.xls, 2021_2hét.xls, 2021_1hét.xls, stb) nyitva kell lennie, mert az INDIREKT() függvény nem viseli el a fájlnév szerinti hivatkozást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!