Hogyan lehet egy meglévő programból adatokat beolvastatni egy másik programba?
Teljesen zavaros az egész. "meglévő program", "folyamatosan", "jönnek a számok", ez a mi a frász? :D
Programozó vagy - vagy leszel - tanuld már meg pontosabban specifikálni, hogy mit akarsz :)
Jönnek a számok = kiírja a standard outputra.
Ezzel a feltételezéssel élve nagyon könnyű, csak át kell irányítani azt a te bemenetedre, így:
meglevo_program.exe | feldolgozo_visual_studio_express_program.exe
van egy "játék" és a lényeg, hogy megy a játék és van egy négyzet amiben jelennek meg számok. A szám úgy jelenik meg, hogy rákattintok egy gombra és dob egy random számot. Én akarok készíteni egy programot (kezdő programozó), hogy azt a számot amit a játék kiírt olvassa be az én programom és azt a számot én tudjam információként feldolgozni.
Pl: Megy a játék és a négyzetben megjelenik egy szám, mondjuk a 20.
Az én programom olvassa be a számot és tudja kezelni; a programomba például van adva egy érték ennek a számnak(20), hogy páros és, hogy "hogy harapós kutyát jelent".
Önmagában annyi kell, hogy a játékban levő számot olvassa be és tovább én tudjam kezelni, úgy mintha egy szövegdobozba én írtam volna be.
Az, hogy grafikus vagy karakteres felületű, hogy érted? Normál számokat dob ki a négyzetbe, a játék maga a négyzettől picivel távolabb fut. A négyzetben csak adatok jelennek meg.
"Az, hogy grafikus vagy karakteres felületű, hogy érted?"
Huhh... na figy, töltsél fel egy screenshot-ot, amin rajta van a játék, ok? Mert azt már meg sem merem kérdezni, hogy desktop app-e, vagy vmi Flash-es game..
Lehetőségek:
1. Ideiglenes fájlokat használsz, az egyik írja, a másik olvassa. Kevésbé biztonságos, holtpontot okozhat.
2. Szálakat hozol létre, és csatornán keresztül küldöd át a szálakat. Használod a termelő-fogyasztó tervmintát. Biztonságosabb, és a holtpont is ritkább.
Milyen nyelven programozol? Ha Adában vannak, akkor taszkokat javaslom, és randevúval a kommunikációt.
Mi a fenéért lenne egy random játék Adában?
Valamint az első program nem a saját programja, ha nem esett volna le...
Nem is az, hanem miért okozna egy fájl holtpontot? Ráadásul a fájlon keresztüli kommunikáció csak egy implementációja lenne a termelő-fogyasztónak, nem is értem, miért van külön kiemelve.
Az IPC-nek vannak alapvető eszközei (hálózati interfész, FIFO fájlok, OS specifikus üzenetküldés), de itt alapvetően van egy program, ami képként állít elő számokat, és azt akarja beolvasni a kérdező. Ez számára a lehetetlen témaköre egyelőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!