Melyik PAL szabványt használjam videokamera kazetta/VHS átjátszásakor számítógépre?
Van 2 öreg kamerám, és VHS magnóim, és azokról szeretném átvenni számítógépre a régi felvételeimet.
Az egyik öreg kamera egy Sony Handycam Video8 CCD TR330E PAL.
a másik egy Sony Handicam DCR-HC23E mini DV kazettás kamera
egy Manhattan 58553 usb-s grabbberrel vinném át a gépre a kameráról az anyagot. Egy USB-USBC-type átalakítón keresztül van rádugva a gépre.
A szoftver amivel átvinném AVS Video editor 9.4
Ott kell beállítanom a video szabványt az eszköznél.
Viszont fogalmam sincs, hogy a PAL melyik verzióját használjam (B,D,G,H,I,M, N).
A Video 8-as kamerámnál próbáltam online használati útmutatót átböngészni, de erre vonatkozó információt nem találtam.
Composite (RCA) kábel van rádugva képnek, hangnak.
Próbálta a G-t és a B-t használni, a Wikipédia alapján (ott említi meg Magyarországot), az átvett felvételt pendrive-ra tettem, és rádugtam a Samsung lapos TV-re. Ott kiírta, hogy a file-t nemlehet megfelelően lejátszani, de végül is lejátssza.
Tehát a kérdés: melyik PAL szabvánnyal vegyem át a felvételt a gépre?
Windows 10 64bit-et használok, legálist, a laptop pedig egy Lenovo Ideapad 5 15IIL05 ha ez fontos.
oké akkor magyarázd meg az urnak
ű:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!