Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A Microsoft-nak milyen anyagi...

A Microsoft-nak milyen anyagi károkat okozott, hogy egyesek illegálisan használják a Windows-t?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy a világ más országaiban mi a helyzet, de Magyarországon a lakosság többsége feltehetően a tört verziót használja.

Okoz ez kárt a kiadónak?

2021. aug. 30. 07:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%

Erre a MS-fanboyok, és a jogvédők simán rávágják, hogy óriási károkat okoz.

Közben meg a fenéket. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy még a hasznukra is válik.

Aki illegálisan használja, az korántsem biztos, hogy megvenné. Ha nem venné meg, akkro használna mást helyette. Ha mást használna helyette, akkor tudná, hogy létezik alternatíva, és nem ragaszkodna makacsul a MS termékeihez. Ha a többség nem ragaszkodna a MS termékeihez, az óriási piacvesztést okozna, hiszen a munkahelyeken is immár az általuk ismert (ingyenes) alternatívához ragaszkodnának.

Szerinted véletlen, hogy a MS a Vista után nagyon megenyhült a kalóz Windowsok üldözését tekintve? ;) Dehogy véletlen!

2021. aug. 30. 08:07
 2/12 anonim ***** válasza:

A piaci részesedés fontosabb nekik, mint a magánszemélyek után beszedett bevétel. Aki tört verziót használ, az amúgyse vette volna meg. Én pl 2000Ft-os ("szürke") liszenszt használok az egyik gépen ahhoz az 1-2 programhoz, amihez mindenképp szükségem van windows-ra, de előbb mondtam volna le a programokról, mint hogy ~44eFt-ot fizessek csak az oprendszerért. Egyszerűen nem éri meg...

Amúgy a magánszemélyekkel is meg tudják vetetni, mert pl csomó laptopon gyárilag telepítve van és benne van az eszköz árában. (És sokan veszik ezeket, mert aki amúgyis windows-t akart rárakni, annak tökéletes, hogy nem kell telepítéssel bíbelődni. Az emberek lusták.) És hát 100eFt körül is kapni már olyan laptopot amit win10-el adnak. Az már más kérdés, hogy ennyi pénzért max papírnehezéknek jó, de az átlag "bemegyek az euronicsbe és megveszem az első sz@rt, majd a neten panaszkodok mindenre" usernek tökéletesen megfelel.

Viszont az igazi haszon a cégektől folyik be és a hozzá kapcsolt szolgáltatásokból. Pl céges liszenszek olcsóbbak (vagyis úgy tudom jelentős kedvezményeket szoktak kapni a mennyiségi liszenszre) de ott egyszerre eladnak több ezret belőle és ugye ezek kezeléséhez szükséges a windows szerver is, ami szintén egy vagyon és a felhőszolgáltatásokról nem is beszéltünk. Tehát a profit egy olyan jelentéktelen kis szeletét teszik ki a kalózkodás miatt elfolyt összegek, hogy nem éri meg foglalkozni vele, főleg, ha ezzel nő a piaci részesedésük.

2021. aug. 30. 08:32
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van:

1 nem aktivált win 10 pro asztalim

1 nem aktivált win 8.1-es laptopom

1 windows home-os laptopom (amit ugye adtak hozzá, bár ez 400k-s gép)

Az aktiválás nélküli gépeken annyi hátrányom van, hogy van egy "Aktiválja a windows-t." feliratom jobb alul és nem tudom testre szabni a színeket, viszont a microsoft account miatt, ha a laptopon átállítom, akkor követi a másik gépem is a beállításokat.

Évekig volt aktiválatlan windowsom és csak ennyi hátránya volt, nem rég raktam újra és ugyanez van, tehát nincs olyan, hogy X nap után nem tudom használni többet (vagy ez több év már). Ezek a microsoft weboldaláról leszedett windows-ok, nem módosított, vagy crackelt verziók!

Szóval ahogy az első írta főleg buknának azon, ha a felhasználók más alternatívákat keresnének. Meg főleg a cégek hozzák a nagy profitot. Bár ez hazai piac, külföldön más a mentalitás és a lehetőségek is.

2021. aug. 30. 08:59
 4/12 anonim ***** válasza:
55%

Egyre kevesebben használnak tört Windowst, főleg mert "újrahasznosított" kulcsot már fillérekért lehet kapni

Inkább kifizet az ember 1-2 ezrest, minthogy megkockáztassa, hogy a tört rendszer eetleg valami kártevőt tartalmazzon.

Vélenényem szerint a három legveszélyesebb, amit egy felhasználó tehet:

- Tört Windoiws

- Tört vírusirtó

- Tört VPN

2021. aug. 30. 10:19
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én meg notebook -al együtt megvettem, azt most meg Linux -ot használok.

(Elegem lett hogy újabb frissítés - újabb problémák.)

2021. aug. 30. 10:38
 6/12 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag semmi kár nem éri őket. A Microsoftot nem nagyon érdekli, hogy hányan veszik meg a Windowst, nekik nem az az üzlet, hogy te most kifizeted érte a kis pénzüket vagy sem. Nekik az az üzlet, amit cégekkel, intézményekel végeznek, hogy jó pénzért biztosítják a megannyi szolgáltatásaikat. Ilyen szempontból őket csak az érdekli, hogy az emberek Windows-t, meg Microsoft termékeket használjanak, hogy fennmaradjon a rendszerük dominanciája, így jobb helyzetben lehetnek az *igazi* üzlethez. Hogy Kispista fizet-e a Windows-ért, vagy sem, lényegtelen.
2021. aug. 30. 11:19
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. aug. 30. 12:40
 8/12 A kérdező kommentje:

Ha szabad kérdeznem: a videójátékokat gyártó cégek is így viszonyulnak a tört programokhoz?

Tehát pl. az EA Games-t nem zavarja, ha a Fifa játékot letöltik, mert nem esik bajuk belőle anyagilag?

2021. aug. 30. 12:42
 9/12 anonim ***** válasza:
A játékfejlesztők javarészt az eladásokból élnek, szóval de, fáj nekik. Egy Microsoft, de akár mondjuk egy Telekom számára a "mezei felhasználó" egy kerekítési hibával ér fel a bevételükben, ott az üzleti szolgáltatások a fő fókusz.
2021. aug. 30. 13:03
 10/12 anonim ***** válasza:
A Microsoftnak a Windows-on kívül rengeteg más bevételi forrása van. Az egyik legnagyobb például az Azure. Nem amiatt fognak csődbe menni, hogy a Windows-t a hétköznapi ember lopja.
2021. aug. 30. 13:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!