Pascal csillag ki írás, error, miért? (info lent)
Hi!
Pascal programba be írtam ezt, hogy :var n,i:integer;
begin
write('Kerem a kiirando csillagok szamat: ');
readln(n);
for i:=1 to n do write('*');
end.
Ez ki írja a szöveget, de viszont azt nem írja ki h hány csillag van új sorba! Ha pl. nyolcat akarok akkor readln(8);-at írtam, minden n helyére próbáltam 8at be írni, de csomo error, probálgattam, hogy hova kéne, hogy jó legyen de hát nem lett jó, hogy kéne meg csinálni, hogy szöveg alatt ki írná a csillagok számát? pl.
Kerem a kiirando csillagok szamat: 8
Azt hiszem értem mi a problémád... de segíteni többet nem tudok... :D
Nézd át, hogy mik azok a változók, és mik a konstansok, és, hogy mire jók. És nézd át, hogy pontosan mit csinál a readln() utasítás....
A kérdésben leírt programod, mint már mondtam, helyes, csak szépséghibája van, de működik. A végére tehetsz még egy readln()-t, ha akarsz, azzal megoldódik a szépséghiba. A többi hiba az elméleti részben keresendő. :)
Te elolvastad amit írtam?
A hiba nem a programban van, hanem az elméleti tudásoddal. xD
nah szal én vok a férfi /leszek majd:D maradjunk h ifjonc/ aki linkelte a képeket.
1. megírod a programot
2. ctrl+f9 avagy futtatod
3. kérdezi hány csillagot jelenítsen meg
4. beírsz egy számot (esetemben 16 volt a szám)
5. entert nyomsz
6. csodálod hogy megjelenített 16 csillagot
kiírja a szöveget
írj be egy számot utánna
és üss entert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!