Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 35 évesen van esélyem kezdő...

35 évesen van esélyem kezdő programozóként?

Figyelt kérdés

Eddig matektanár voltam. Szeretnék végre annyit keresni, hogy ne legyen gond a családomat elvinni külföldi nyaralásra.

Egy éve kezdtem átképezni magam ELTE programtervező BSc esti tagozaton.

Reális választ várok, mert eddig eléggé ellentmondásos infókat kaptam.

Puding próbája az evés, de jó lenne tudni, mire számítsak.

2021. aug. 16. 13:08
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
0%

"Egyébként nem zavar, hogy több ember is kommentel "

Nem. Majd a cég, pontosabban a rendőrség kideríti, hogy ki hazudozik és tesz alaptalan állításokat egy jól ismert cég, a Microsoft Magyarország első számú vezetőjére hivatkozva, megsértve ezzel egy cég és egy vezető jó hírnevét.

2021. aug. 19. 12:28
 32/37 anonim ***** válasza:
90%
Én pedig feljelentelek rágalmazásért az óvónéninél. Valótlan állításokat teszel mindenkiről és rossz hírünket kelted. Majd jól elveri a kis seggedet csalánnal. 1-2 napon belül számíthatsz is az óvodai kihallgató tiszt érkezésére.
2021. aug. 19. 12:54
 33/37 A kérdező kommentje:

#27: "Míg az IT ipar korábban többnyire meritokráciaként működött (tehát mindenkit kizárólag a képességei, tudása alapján ítéltek meg, minden más tulajdonságától függetlenül), mára ez átfordult egy "ne vegyél fel senkit 30 felett (de 40 felett semmiképp)" jellegű mentalitásba."

Ha jól értem ez USA. Mi le vagyunk maradva az ottani trendekhez képest jó pár évvel, másrészt ott a lakosság arányában kisebb a szakemberhiány, mint nálunk.

2021. aug. 19. 13:14
 34/37 anonim ***** válasza:

33: Azóta már felzárkóztunk.

De a lényeg az, hogy az emberek így gondolkodnak, és ha nincs arra magyarázat, hogy valaki 3x évesen miért csak egy null km-es kezdő szintjét hozza vagy annál alig többet, akkor abból gond lesz és ez minden szakmára igaz.

Láttam már ezt-azt, hadd ne soroljam.

Nekem nincs kétségem, a két diplomáddal el fogod tudni adni magad, de hogy túlságosan sok lehetőséged nem lesz a válogatásra, az is biztos. A munkáltatók sok ok miatt a fiatalokat választják, és igazuk is van. A jóval kevesebb fizetett szabi, az ugráltathatóság, a gyermektelenség nagyon sokat nyom a latban, hidd el.

Én ismeretlenül is sok sikert kivánok neked, azért is adtam tanácsot és azért is mutattam rá, hogy mire kell vigyáznod.

Ami jót tudsz tenni magaddal saját érdekedben, az a tanulás. Minél jobb eredménnyel végzed el a szakot, annál jobbak lesznek az életbeli kilátásaid. Az életkorodból adódó hendikepet más módon nem fogod tudni behozni. Mert azért az sem mindegy, hogy hova tudsz majd elszegődni, ugyanis élesben ez a szakma már egészen más képet fog mutatni, mint most, így, az iskolapadból szemlélve.

Amire még esélyed van, az, hogy a gyakorlatot olyan cégnél igyekezz letudni, amelynél van kilátás arra, hogy tovább foglalkoztassanak.

Ha egy cég felszipkáz, és azt mondja neked, hogy nem kell a diploma, jó fizetést ad így is, csak kulizz neki napi 8-10 órában, annak ne dőlj be. Mert ez csapda. Csak annyit jelent, hogy neki megfelelsz egy adott pozira relatív alacsony bérért, de magához köt, mert máshová diploma nélkül már nem lesz esélyed, legalábbis, jobb jövedelmi kilátásokkal aligha.

2021. aug. 19. 13:32
 35/37 anonim ***** válasza:

Akkor szépen sorban...

"Az utóbbin olyan erős az elvárás, hogy aki a szintet meglépi, az a tárgyi tudása okán jogosult a senior pozíció betöltésére"

Ha erősségről beszélünk, akkor a BME erősebb (ezt az általad hivatkozott ranking is alátámasztja, mivel CS területen a BME előzi az ELTE-t), és még a BME sem senior-oket képez.

Szóval ez szimplán hazugság.

"Az egyetemeknek meg nem az a feladatuk, hogy azt hazudják magukról, hogy jó egyetemek"

Ja, csak az egyetemeknek el kell adniuk magukat, mert hallgatók után kapnak pénzt.

Különösen magyarországon bevett szokás, hogy mondjuk 2-szer annyi embert vesznek fel, és félév alatt kiesik a hallgatók fele, így a pénzt megkapják.

"Te viszont befejezhetnéd a hazudozást."

Semmiben nem hazudtam, nem is cáfoltál.

"A soraidat továbbítani fogom a Microsoft Magyarország részére, mert amit műveltél, az nem csak sima, alaptalan hazugság, de a jó hírnév megsértése is."

Nyugodtan, de magadat szivatod meg vele, mivel téged fognak keresni.

Az állításom az volt, hogy a microsoft betartja a jogszabályokat, mivel a jogszabály szerint sem lehet végzettség alapján diszkriminálni embereket. Ez jogilag a "Közvetett a hátrányos megkülönböztetés".

Ha te nem értesz egyet az állításommal az pont azt jelenti, hoyg ilyen megkülönböztetést tesz a microsoft, ami viszont mo-on törvénybe ütközik,

Tehát az mondod, hogy a microsoft törvényt sért.

Mellesleg márcsak azért sem állna bele egy ilyen kérdésbe, mivel kirúgott emberekről beszélünk, de ne zavarjon.

[link]

Nem vagy valami okos. :)

"Nem. Majd a cég, pontosabban a rendőrség kideríti, hogy ki hazudozik és tesz alaptalan állításokat egy jól ismert cég"

Jó, lássuk.

Nekem lesz-e igazam, hogy a Microsoft törvény tisztelő módon működik, vagy neked, aki azt mondja, hogy törvényt sért. :)

2021. aug. 19. 13:51
 36/37 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Mint láthatod az elmúlt ~20 kommentet, szeretnélek megkérni rá, hogy többször ne írd le a korodat, nem akarunk polgárháborút!

2021. aug. 19. 15:40
 37/37 anonim ***** válasza:

Csak egy valamire reagálnék:

"Egyetemről kiesve senior pozícióval kezd."

Ez valóban sok esetben így van, én is seniorként "kezdtem" egyetem után. Hiszen mikor elvégeztem az MSc-t már 5 év szakmai tapasztalatom volt.

2021. aug. 20. 12:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!