Ebben a kategóriában főleg kezdő programozók válaszolgatnak?
Úgy látom hogy ilyen kezdő szintű kérdésekre mindig jönnek a megoldások.
Viszont ha a megoldás kicsit is komolyabb ismereteket igényel (pl. dynamic programming, trie stb.), akkor vagy egyáltalán nem is jön válasz, vagy csak találgatások, vagy ilyen középiskolás szintű szuboptimális megoldásokat kap a kérdező és végül mindig ugyanaz az 1-2 ember ad optimális megoldást.
Ennek mi az oka?
Itt három fő kategória van képviseltetve, legalábbis szerintem.
Azok, akik szakmája valóban a programfejlesztés.
A második kategória az akiknek bár nem szakmájuk, de valamilyen szinten otthon vannak a programozás területén és vannak akik nem fejlesztők, nincs is meg a tudásuk, de válaszolnak, ahogy a képességeiktől telik. Ez a válaszukban nem ritkán tükröződik is.
Nem tudom. De az egyszerű problémát egyszerű megoldani.
Az összetettebb problémák megoldása nehezebb és hosszadalmasabb. Nem biztos hogy ugyanannyian szánnak a válaszra több időt itt.
Szerintem a válaszolók nagy része még tanuló diák. Viszont, ha a válasz segít valakin akkor nem mindegy, hogy egy hallgatótól vagy egy 20 éve szakmában dolgozó mérnöktől kapod?
Itt gyakorin amúgy is kiadhatja mindenki magát bárkinek.
Az, hogy 1-1 bonyolultabb kérdésre nem érkezik annyi válasz az meg azért van, mert az ember nem akar több időt fektetni bele. Ha nem érkezik válasz akkor lehet menni prog.hu vagy stacko.-ra. :)
Én például telefonon gyakorizok. Ha olyan a kérdés akkor nem tudok segíteni, hisz a linkelt kódját nem tudom kipróbálni. :)
Itt a legtöbb "programozó" kiégett ember. Kis sikerélményt ad ha tud segíteni egy ilyen ember valakinek, bármilyen egyszerű is a kérdés.
Legalábbis nálam ez van... De gondolom a legtöbb ember hasonló szándékkal böngészik itt.
Nem csak összetett problémánál figyelhető ez meg.
Volt olyan kérdés pl. hogy A-tól B-ig ki kell írni a páros számokat és többen azt javasolták a kérdezőnek hogy egyesével menjen végig a számokon és if-fel vizsgálja hogy párosak-e.
Vagy tömb minden elemére ki kell írni hogy hány kisebb elem van tőle a tömbben és azt javasolják hogy egymásba ágyazott for ciklusokkal vizsgáljon meg minden párt.
Volt hogy egyik válaszoló azt írta, hogy a backtracking megoldása nem lassabb a másik válaszoló lineáris megoldásánál. Aztán mikor a másik felajánlotta, hogy hasonlítsák össze őket, eltűnt.
Vagy pl. ez a kérdés a 2. oldalról:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..
A 9-es válaszoló kis esszét ír a rendezésről, holott semmi köze a rendezésnek a feladathoz, erősködik, hogy a korábbi válaszok nem helyesek, aztán kiderül, hogy teljesen kezdő, nem ismeri a sliding window fogalmát és egy 10 soros függvényt nem tud értelmezni.
És lehetne sorolni még.
A megfigyelésed szerintem 3 fő okra vezethető vissza:
1. Teljesen nyilvánvaló, hogy az itt válaszolók többsége nem programozásból él, mert válaszaikból sokszor az tükröződik, hogy teljesen el vannak szakadva a valóságtól.
2. A való életben programozásból élők többsége sem találkozik gyakran olyan komoly problémával, aminek megoldása magasabb elméleti ismereteket feltételez. Mégha jártak is egyetemre/fősulira, ezek a készségek már elkoptak annyira, hogy ne tudjanak rájuk válaszolni. (ennyit a sok elitistáról. :D)
3. A nehéz kérdésekre nehéz jó választ adni, és ha valaki már vette a fáradtságot, hogy válaszoljon, akkor sokkal valószínűtlenebb, hogy más is fog. Tehát eleve kevés választ fogsz kapni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!