Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 2 dimenziós játék elemeinek...

2 dimenziós játék elemeinek megrajzolásához milyen programot használjak?

Figyelt kérdés

Hogy picit érthetőbben kérdezzem: a terep, tereptárgyak, karakterek és egyéb ilyen dolgoknak a megrajzolásához melyik a legjobb program?

Szigorúan 2D lesz a játék, tehát nem modellező program kell, elég egy szimpla rajzolásra alkalmas cucc. Oké, pixelartokat photoshopban és paintban is lehet készíteni, de én kicsit nagyobb felbontású grafikákat akarok készíteni.

Ami még fontos kritérium, hogy csak egér áll a rendelkezésemre rajzoláshoz, tehát olyan program kéne amivel egérrel is igényes rajzokat tudok csinálni. :) Köszi előre is!

2021. júl. 30. 19:55
 1/9 anonim ***** válasza:
41%
Photoshop, CSP
2021. júl. 30. 20:24
 2/9 anonim ***** válasza:
79%

Ez attól is függ, hogy éppen mit akarsz rajzolni.

Alapban egy jóféle sprite editor a megfelelő erre, a photoshop lenne talán a legrosszabb választás.

Ha az assetjeid sok animációt tartalmaznának, pl. verekedős program, akkor inkább blender, vagy más 3D studió szerű progi kell és abból legeneráltatni a mozgásfázisokat.

2021. júl. 30. 20:28
 3/9 A kérdező kommentje:
KÖSZI kettes. mik pontosan a spritek? még tanuló fázisban vagyok, a programnyelv és a környezet már megvan, de még a matekkal és a fizikával, meg az ilyen hitbox dolgokkal csak most ismerkedek. :D A photoshoppot én se gondolom túl jónak, mert az animációkat képkockánként kellene benne megrajzolni és egérrel elég nehéz lenne. Na meg az Adobenak ott az illustrator rajzolásra akkor már. Még egy kérdés: a vector grafikákat mennyire lehet használni játékokban? Vagy ha mondjuk több felbontásra is optimalizálni akarom a játékomat akkor érdemes minden felbontáshoz külön textúra csomagot készítenem? Vagy csináljak csak egy nagy felbontású képet mindenből és majd az OpenGL kitudja rajzolni kisebb méretben is?
2021. júl. 30. 20:34
 4/9 A kérdező kommentje:
a blender érdekesnek tűnik. még a koncepció elején tartok, de inkább egy chillesebb, a történetre jobban fókuszáló játék lesz, szóval nem lesz szükségem szerintem bonyolultabb animációkra. :) egyelőre egyébként most egy koncepció rajzot is szívesen csinálnék, valahol meg kell terveznem a dolgokat:P
2021. júl. 30. 20:40
 5/9 anonim ***** válasza:

"Oké, pixelartokat photoshopban és paintban is lehet készíteni, de én kicsit nagyobb felbontású grafikákat akarok készíteni."

Esetleg gondolatébresztőnek: procedurális grafika (értsd: a programkód generálná le azt is)?

2021. júl. 30. 23:43
 6/9 anonim ***** válasza:

Sprite. Ejtsd: Szprájt.

Így nevezik a számítógépes grafikában azokat a 2D grafikai elemeket, amelyek együttesen adják ki, olykor háttérrel kiegészítve, egy-egy játék vagy modell vizuális részét.

A játékban a mozgatható karakterek, pl. a mario, vagy ellenfelek, pályák, pályarészletek, egyéb grafikus objektumok összefoglaló neve a szprájt.

Ilyenek készítéséhez az általános grafikától eltérő eszközkészletre van szükség, ezeket un. sprite editorokban lehet fellelni.

Amit 5-ös válaszoló ajánl az egy speciális terep, elég körülményes az elsajátítása, a haszna is inkább a 3D grafikában mutatkozik meg, landscape-ek, egyedi környezetek legyártása során.

2021. júl. 31. 03:55
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen, de mi van akkor, ha én olyan nagy felbontású spriteket akarok használni, mint ami mondjuk az angry birdsben van?:D
2021. júl. 31. 09:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Olyan felbontásút használsz, amilyet akarsz.

Nem is tudom, ez miért kérdés?

2021. júl. 31. 12:57
 9/9 anonim ***** válasza:
2021. aug. 1. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!