Ötletek program vagy weboldal készítésére?
Szeretnék saját magam szórakoztatására (na meg a kisöcsémére) gyerekeknek való játékot készíteni. Tanultam 2 éves képzesen C# programozást, webből, javascriptet, php-t, css-t, html-t, boostrap-et (és ennyi :D), de szeretek új dolgokat is kipróbálni, utánajárni a dolgoknak.
Mióta kijöttem a padból, nem nagyon volt időm és lehetőségem gyakorolni, úgyhogy ötleteket várok, mit is kéne csinálni, mert kedvem van, de a kreativitásomat valahol elhagytam az utóbbi időben :D
https://www.youtube.com/watch?v=Uu8lwNEkASo
Próbáld meg ezeket, egyszerűbbnek mondhatók.
De ha C#-ot is tanultál, nem gondoltál még Unity tanulására? Pofonegyszerű játékokhoz nem kell éveket, de hónapokat sem tanulmányozni.
JavaScript-tel könnyen lehet klasszikus játékokat készíteni, https://www.youtube.com/channel/UCT34wMSQEhNS88nAAYg2DtA
ez a csatorna pontosan erről szól.
Gondoltam rá, de a jövőbeli céljaimhoz épp Pythont tanulok, ha az megvan, utána terveztem O:)
Köszönöm a válaszod! <3
"Mióta kijöttem a padból, nem nagyon volt időm és lehetőségem gyakorolni..."
Ha nem érdekel ez a dolog, minek erőlteted? Menjél vissza a gyárba a szalag mellé, és folytasd a munkádat amire teremtve lettél.
Jezus, családi okok miatt full másfelé kellett kicsit terelődnöm, de nem mondtam sehol, hogy nem érdekel. Sőt, mivel érdekel, gyakorlati dolgokat akarok csinálni a "visszarázódás" kedvéért. De örülök, hogy ennyire ismersz, hogy a gyárba való vagyok :D
20/L
Csinálj sündisznó örökbefogadó alkalmazást:
- tudjál regisztrálni
- tudjál bejelentkezni
- NEM controller szinten ellenőrzöd a bejelentkezést, hanem middlewaren / filtereken keresztül
- role / permisison szintek megvalósulnak
- bizonyos fajtájú sünik csak bizonyos fajtájú sünikkel élhetnek együtt, van olyan amelyik bármelyikkel, de van olyan aki csak akár egy félével
- kereshessél a sünik között: név, életkor, szín, fajta, cukisákfaktor szerint
- a cukiságfaktor kalkulálása álljon: a napi elfogyasztott alma mennyiségéből, az életkorból, a szelédségből (erre találj ki te magad egy matematikai képletet)
- legyél képes a meglévő adatokat egy adminfelületen managelni
- legyél képes a regisztrált felhasználókat managelni
- legyen képesek az admin felhasználók a süniket managelni
- ORM rendszerben manipuláld az adatbázisodat, és ne pure sql írásával
- gondolj a securityre
- a kódod feleljen meg a SOLID, KISS és a clean code alapelveinek
- az adatáramlás MVC szerint történjen frontend és backend használatával, ajax hívásokkal
- használj css preprocessort
- nem kell nagy design cucc, csak legyen reszponzív
- a szervert te magad állítsd össze
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!