Kezdő Python-os vagyok és elakadtam. Hogy tudnék tovább haladni ?
IndexError: list assignment index out of range ezt a hibakódot kapom vissza egy while ciklusban. Lentebb linkeltem a teljes kódomat.
@29 "Én annyit mondtam, hogy jobb cégeknél ez nincs megengedve."
Ezt te állítottad, amit nyilvánvalóan nem igaz.
"Le is írtam miért."
Nem, nem írtad le, csak megismételted az állításod, amit körkörös érveléssel támasztottál alá kb így: "a break használata rossz design, mert rossz design-ra utal". Rákérdeztem, hogy miért, és te bemásoltad újra. Egy vicc vagy haver.
32 nem veszekedtem. Leírtam érthetően, hogy mi a probléma vele, de a 31-es annyira nem tud szöveget értelmezni, hogy ezt sem tudta felfogni. Nem dolgozik a szakmában, köze nincs az egészhez. Innentől nincs értelme vele foglalkozni.
Valóban: ahány ember, annyi szokás. De vannak olyan axiómák, amiket nem lehet kikerülni. Nem létezhet olyan, hogy valamit csak break-el tudsz megoldani. És mivel nem létezik ilyen, ezért van más megoldás, a más megoldás pedig mindig jobb lesz. Ezt írtam le a 31-nek is, csak tulok volt megérteni.
Hülyeség a break-et tiltani, használja akinek van kedve hozzá. Ha a google, facebook stb. használja szerintem az elég bizonyíték a létjogosultságára. Ezek elég sikeres cégek, és az ott dolgozók sokat kersenek vele, szóval a valóság az a break-et igazolja így. Az a lényeg, hogy jól működjön az adott dolog, nem az hogy random tankönyvi szabályokat kövessünk.
Remélem aki ennyire a break ellen van bekap egy jó kis vírust, aminek a forráskódja tele van break-kel, goto-val, stb... És akkor lehet pampogni, hogy dehát ez antipattern. A spagetti kód nem fog kérdezni, ha amúgy jól működik, megb@sz simán.
A breaktől való félelem már csak azért is irreális, mert pont azért lehet bevezetve, hogy ne kelljen goto-t használni. A goto ugyanis önmagában nem mutatja, hogy mi is a funkciója annak az ugrásnak, de ha egy breaket látsz rögtön tudod, hogy miért van ott.
Attól persze még lehet a breaket rosszul használni, főleg ha telerakja az ember breakkel a ciklust, vagy éppen feleslegesen, mint például a kérdező kódjában. De jól használva semmi baj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!