Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Kezdő Python-os vagyok és...

Kezdő Python-os vagyok és elakadtam. Hogy tudnék tovább haladni ?

Figyelt kérdés

IndexError: list assignment index out of range ezt a hibakódot kapom vissza egy while ciklusban. Lentebb linkeltem a teljes kódomat.

[link]

2021. júl. 29. 18:33
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
10: nem a break miatt, abban még igazad is van, hogy nem úgy kellene. Hanem, hogy az alapvető probléma nem ez, hanem hogy nem így kell listát feltölteni.
2021. júl. 29. 19:19
 12/37 A kérdező kommentje:
Elolvastam és végig gondoltam az összes kommentet, aztán átgondoltam az egészet. A probléma a lista feltöltésével volt, .append -el kellet volna nem tudom miért akartam máshogy feltölteni. Az if senkinek sem tetszett itt ahogy a break sem így újra átgondoltam az egészet. Aztán sikerült is és nem kellet annyit írnom sem. Tegnap óta tanulom a pythont vagyis próbálkozok. Más feladatok ennél könnyebben mentek. Köszönöm a sok kritikát és segitséget. Mind hasznomra vált!!!
2021. júl. 29. 19:44
 13/37 A kérdező kommentje:

[link]

Lehet hogy ennél egyszerűbb és ésszerű megoldás is van, de így sikerült ez a feladat.

2021. júl. 29. 19:45
 14/37 anonim ***** válasza:
90%

"Tegye fel a kezét, akinél engednek production kódban break-et használni. Voltam pár cégnél, és mindig furcsán néztek code reviewn..."

Milyen cegeknel voltal pontosan?

Csak par random pelda:

Django:

[link]

TensorFlow:

[link]

NumPy:

[link]

Pandas:

[link]

2021. júl. 29. 21:04
 15/37 anonim ***** válasza:
0%

11 nem is azt mondtam el neki, hogy kell listát feltölteni, csak abban segítettem, hogy a while-t legalább normálisan használja. A kódja nem működött, mert a kérdező most kezdte, és balfszkodik. Nem oldottam meg helyette a hiba kikeresését, csak a logikát raktam helyre a while-al kapcsolatban.

Azt írtam tanuljon, olvassa el az alapokat. Elegem van már abból, hogy rosszindulatú nyomorultak irkálnak ide, és elmegy az ember kedve a segítéstől is.

14 - érdekes. Az egyetem óta, minden mentorom, minden seniorom, minden architectem azt mondta (4 cégről beszélünk), hogy break-et nem használunk. Ha feltétlen szükséges, akkor lehet, de nincs olyan, hogy feltétlen szükséges, mert akkor rossz a kód struktúrája, és újra kell írni a modult. Az, hogy bemásoltál 4 python kódot ahol van break, ez nem mentség.

2021. júl. 29. 22:05
 16/37 anonim ***** válasza:
95%
Bemasolhatnek 4 helyett 4000-et is, es nem csak a vilag legnepszerubb Python libjeibol, hanem mondjuk React-bol, Spring Boot-bol, Boost-bol, vagy epp a Visual Studio Code forraskodjabol. Mivel semmi baj nincs a break megfelelo hasznalataval production kodban.
2021. júl. 29. 22:25
 17/37 anonim ***** válasza:
0%
16 egyáltalán nem értek veled egyet. Ez van
2021. júl. 29. 22:27
 18/37 anonim ***** válasza:
91%

@15 "Az egyetem óta, minden mentorom, minden seniorom, minden architectem azt mondta (4 cégről beszélünk), hogy break-et nem használunk. "

De miért? Mi az ami miatt ez antipattern? Mert amit írtál eddig az tekintéllyel való érvelés.

2021. júl. 29. 22:49
 19/37 anonim ***** válasza:
0%
"Ha feltétlen szükséges, akkor lehet, de nincs olyan, hogy feltétlen szükséges, mert akkor rossz a kód struktúrája, és újra kell írni a modult."
2021. júl. 29. 23:15
 20/37 anonim ***** válasza:
95%
@19. OK, szóval fingod sincs, csak beseggeltél valamit, amit nem értesz. Jól van.
2021. júl. 30. 00:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!