Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Kezdő Python-os vagyok és...

Kezdő Python-os vagyok és elakadtam. Hogy tudnék tovább haladni ?

Figyelt kérdés

IndexError: list assignment index out of range ezt a hibakódot kapom vissza egy while ciklusban. Lentebb linkeltem a teljes kódomat.

[link]

2021. júl. 29. 18:33
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Na itt van megint a 2,5-ös pontszámú aki mindent tud :D Miért mondod egy kezdőre hogy blfszkodik? Most kezdte. Te talán profi programozóként születtél? Ja a válaszaidat elnézve, most sem tiszta minden.

Nekem sosem szóltak be a break miatt…

2021. júl. 30. 09:46
 22/37 anonim ***** válasza:

[link]

Szóval a gond az,ahogy látom, hogy nincs hátul és középen tesztelő ciklus, ezért van amikor break-et használnak.

Mondjuk így is lehet pl:

mylist = []

i='';

while i!='0' :

print("érték?:")

i = input()

if i!='0':

mylist.append(i)

print(mylist[::-1])

A kérdés az áttekinthetőség meg ugye fura, hogy a fővonal van mellékre terelve így mivel egy if alá kerül be, a break ezzel szemben a mellékvonalat kivezeti.

2021. júl. 30. 11:19
 23/37 HaBB_00 ***** válasza:
100%

Kérdező, a #13-ban belinkelt kódod szerintem tökéletesen jó megoldás, rövid, és egyszerű.

Véleményem szerint a #22-es listamegfordítási módszere nagyon elegáns és tömör, kifejezetten python-os, a tied viszont átlátható és egyértelmű. Mindkettő lehet jó, és hasznos, azt hiszem inkább ízlés kérdése a dolog.

2021. júl. 30. 23:13
 24/37 anonim ***** válasza:
0%

20

minek írsz olyan logikát ami kontroll nélkül megy a végtelenségig (vagy a te break-edtől független feltételig), de te kényed kedved szerint odaraksz egy break-et, mert úgy gondolod az jó? Miért nem addig iterálsz pontosan ameddig szeretnél? Miért úgy gondolkodsz, hogy elindulsz a végtelenségig, de majd megakasztod ha úgy döntesz? Nem tudod leprogramozni máshogy?

Ez nem beseggelés, hanem simán lábon lövöd magadat ezekkel a hülyeségekkel. Ha valóban nagy projekteken dolgoznál, ha egyáltalán a szakmában lennél, már rég tarkónbsztak volna, hogy ne használj ilyet, mert logikailag hülyeség.

21 nem, én is balfszkodtam rengeteget. Ez ilyen. Te talán okosabbnak hiszed magad mindenkinél, és kijelented, hogy te nem balfszkodtál a legelején? Elég bátor kijelentés lenne.

2021. júl. 31. 11:16
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

#24 ugy tunik te pedig okosabbnak hiszed magad Google, Facebook, Microsoft stb. fejlesztoktol, akik minden tovabbi nelkul hasznalnak break-et.

Te melyik cegnel vagy es milyen nagy projekteken dolgozol?

2021. júl. 31. 11:35
 26/37 anonim ***** válasza:
0%
25 erre inkább te válaszolj, mert azon kívül, hogy dobálózol ezekkel a cégekkel, és szajkózod ugyan azokat kommenteken keresztül, még mindig nem voltál képes megfogalmazni, hogy miért nem tudsz megírni egy logikát break nélkül. Tudod mit gondolok? Hogy te sehol nem dolgozol valójában, csak itt magyarázod nekem azt, hogy márpedig a break az milyen jó dolog mert láttad pár forráskódban amit épp találtál.
2021. júl. 31. 11:39
 27/37 anonim ***** válasza:

En valoban nem tudok, ezert dobalozok ezekkel a cegekkel, mert ok tudnak, es megsem teszik.

Ezek szerint te jobb fejleszto vagy naluk?

2021. júl. 31. 11:41
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

De cegek helyett amugy nyilvan lehetne konkret fejlesztoket is peldanak hozni, pl. Linus Torvalds:

[link]

Vagy Jon Skeet:

[link]

Es lehetne itt is sorolni vegtelensegig. Ezeket a senkihazi amatoroket is tarkon kene bszni nyilvan, sosem dolgoztak nagy projekteken :)

2021. júl. 31. 11:56
 29/37 anonim ***** válasza:
0%

Én annyit mondtam, hogy jobb cégeknél ez nincs megengedve. Le is írtam miért. Ellenérvet nem tudtál mondani, helyette megint csak a közhelyekkel dobálózol, és kódokat másolgatsz githubról :)

Köszi. Bár a legelején elég lett volna leírnod, hogy közöd sincs a programozáshoz, és nem dolgozol a szakmában. Innentől minden amit mondasz tárgytalan, és értéktelen. Az érvelésednek hitt kapálózás, pedig nem tudom mire jó :)

2021. júl. 31. 12:09
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

Tehát Google, Facebook, Microsoft stb. nem jobb ceg. Oke, elhiszem neked, te vagy a szakmabeli.

Mondasz 1-2 jobb ceget kerlek?

Neked van igazad, csak kivancsi vagyok.

2021. júl. 31. 12:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!