Milyen IT-s állásoknál lényeges inkább a logika, meg az a fajta programozás amit egyetemen tanulunk (elágazások,ciklusok,osztályok,tömbök stb..) és nem az errorok javítása, packagek stb?
Pár hónapja dolgozom frontend fejlesztő gyakornokként és eddig csak inkább félig betanulós dolgok voltak, de eddig kb. egy if-et nem kellett megírni vagy egy tömböt létrhozni vagy egy osztályt mondjuk vagy bármi olyan amin kicsit gondolkodni kéne. Hanem kb 50-60%-a az volt hogy package-eket feltenni, az ezzel járó errorokat kezelni, utánnajármi minden hibának, de szóval így semmi olyan nem volt ami inkább ilyen logikai programozás lenne és belekóstoltunk a backendbe is egy kicsit és eddig nagyon ott se...és nyilván a frontend nem a logikai részéről szól, de akkor milyen szoftverfejlesztői munka vagy pozíció van ami kicsit közelebb állna ehhez a logikai, gondolkodós programozáshoz? Mert a webfejlesztés ahogy én eddig láttam, egyáltalán nem ilyen és én szeretném hasznosítani a logikai tudásomat. :)
Előre is köszi ha segít valaki!
Ez inkabb ceg- es projektfuggo.
Van, ahol seniorkent is REST API irogato kodmajom vagy es van, ahol grafalgoritmust optimalizalsz petabyte nagysagrendu adattal dolgozo elosztott rendszerekben.
Számos területen:
-Robotika
-Mesterséges intelligencia
-Számítógépes grafika
-Banki algoritmusok
-Számítógépes látás stb.
Mondjuk ilyen helyekre kezdőként bejutni nehéz. Illetve Magyarországon arányaiban kevesebb az ilyen állás, mint nyugaton.
6: igen, előny az msc, mégha az sehol nincs is leírva.
Az, hogy webfejlesztés az önmagában még semmit nem mond. A backend ott is lehet bonyolult: pl a facebook big data algoritmusai stb. A frontend meg max valami 3d-s játék fejlesztésénél megy el a keményebb matek felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!