Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ programozás?

C++ programozás?

Figyelt kérdés

Hogyan keressek rá angolul, amikor rendes felhasználófelületet is programoznak gombokkal a program mellé?

CodeBlocks-ot használok.

Eddig Consol application-okat programoztam Object Orientaltan.

Bocsánat, ha érthetetlen, még kezdő vagyok, 2 hónapja kezdtem.

2021. júl. 14. 21:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
36%
GUI application a neve, és ne használj code::blocks-ot hozzá, mert az gyenge ehhez, nem erre való. Visual Studio szerintem jobb ötlet.
2021. júl. 14. 21:49
 2/13 anonim ***** válasza:
96%
Amire szükséged van az a Qt vagy wxWidgets. Ezekre keress rá. Elég nagy könyvtárak, Qt a legelterjedtebb. Órákat lehetne róluk írni, neten rengeteg tutorial van hozzájuk. Mindkettőhöz.
2021. júl. 14. 22:02
 3/13 anonim ***** válasza:

"még kezdő vagyok, 2 hónapja kezdtem"

És 2 hónap után már OOP-ben utazol? Nem mondom, hogy gond lenne, csak szokatlan. :)

Egyébként nem említetted az oprendszert, de valószínűsítem, hogy Windowsról van szó. Ha nem látod elvi akadályát, én tudnám javasolni, hogy tegyél egy próbát a Visual Studioval, vagy a Borland C++ Builderrel. Nem free szoftverek, de mindkettőből létezik ingyenes változat. Előbbihez MS fiók kell (ami ingyen regisztrálható), utóbbihoz meg ingyenes regisztráció szükséges (és egy rendszerre csak a Delphi, vagy csak a C++ Builder telepíthető), egy évre szól a licenc, de utána megújítható. Én a kettő közül a Buildert szeretem jobban, de mindkettő jól használható, barátságos fejlesztőeszköz, amivel piszok egyszerű GUI alkalmazásokat írni.

De természetesen #2 javaslatát is nyugodtan próbáld ki, nem kevésbé jó megoldások azok sem.

2021. júl. 14. 22:23
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, windows 10 operációs rendszerem van, Microsoft fiókom is van, úgyhogy teszek vele egy próbát.
2021. júl. 14. 22:38
 5/13 anonim ***** válasza:
40%
Az a legjobb, ha mindent magadnak írsz meg.
2021. júl. 15. 01:49
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha gui szeretnel írni arra legjobb választás szerintem a qt
2021. júl. 15. 06:48
 7/13 anonim ***** válasza:
17%

"Hogyan keressek rá angolul, amikor rendes felhasználófelületet is programoznak gombokkal a program mellé?"

Úgy látom itt nem azon van a hangsúly, hogy C legyen vagy C++ vagy C#, így tehát ha csak gyorsan össze akarsz dobni egy felhasználói felületet és még érteni is szeretnéd, amit csinálsz, akkor inkább használd a "Free Pascal"-t, ami ingyenes:

[link]

Mellé meg a szintén ingyenes "Lazarus IDE"-t:

[link]

2021. júl. 15. 09:57
 8/13 anonim ***** válasza:
89%

#7 A kérdés maga leírja, hogy C++ programozás, szóval feltételezhető, hogy nem egy teljesen másik nyelvet akar megtanulni azért, hogy GUI-zzon. Másfelől tök jó, hogy ajánlod a Free Pascal-t, de hogy a kérdés lényegére (GUI programozás) egy szót sem reagáltál, az is biztos.

Kérdező:

Én szintén tudom ajánlani a Qt-t, van saját IDE-je is (Qt Creator) ami ingyenes, és még egyszerűbbé teszi a használatát.

2021. júl. 15. 11:27
 9/13 anonim ***** válasza:
38%

#8-nak: A gyengébbek kedvéért megismétlem, amit előzőleg is leírtam és idézet a kérdezőtől:

"Hogyan keressek rá angolul, amikor rendes felhasználófelületet is programoznak gombokkal a program mellé?"

+

"Bocsánat, ha érthetetlen, még kezdő vagyok, 2 hónapja kezdtem."

Feltételezhető, hogy nem vérprofi a C-ben, nem biztos, hogy kezdésnek kiválló.

--------------

"Másfelől tök jó, hogy ajánlod a Free Pascal-t, de hogy a kérdés lényegére (GUI programozás) egy szót sem reagáltál, az is biztos."

Te miről fröcsögsz itt "barátom"? Látszik, hogy életedben nem használtál még Free Pascalt + Lazarus-t, mert ekkora ordénáré balf*s.zságot nem írnál.

2021. júl. 15. 11:40
 10/13 anonim ***** válasza:

"Feltételezhető, hogy nem vérprofi a C-ben, nem biztos, hogy kezdésnek kiválló."

Ne feltételezz, le van írva milyen nyelvet használ. Pont.

"Te miről fröcsögsz itt "barátom"? Látszik, hogy életedben nem használtál még Free Pascalt + Lazarus-t, mert ekkora ordénáré balf*s.zságot nem írnál."

Nem használtam, ahogy a kérdező sem. Éppezért a kérdező nevében is jogosan írom, hogy a kommentárodban semmi sem fedezhető fel, ami a GUI programozáshoz kötődne. Bedobtál egy nyelvet meg egy IDE-t. Akkor írjam én is, hogy C# és Visual Studio? És akkor majd a kérdező barchobázza ki, hogy jaigen, létezik WinForms, meg WPF, van ilyen dolog, hogy Razor, meg miegymás? Hát nem.

A kérdést részben ignorálod, aztán nem is válaszolsz rá. Majd neked áll feljebb. Fantasztikus vagy.

2021. júl. 15. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!