C++ programozás?
Hogyan keressek rá angolul, amikor rendes felhasználófelületet is programoznak gombokkal a program mellé?
CodeBlocks-ot használok.
Eddig Consol application-okat programoztam Object Orientaltan.
Bocsánat, ha érthetetlen, még kezdő vagyok, 2 hónapja kezdtem.
"még kezdő vagyok, 2 hónapja kezdtem"
És 2 hónap után már OOP-ben utazol? Nem mondom, hogy gond lenne, csak szokatlan. :)
Egyébként nem említetted az oprendszert, de valószínűsítem, hogy Windowsról van szó. Ha nem látod elvi akadályát, én tudnám javasolni, hogy tegyél egy próbát a Visual Studioval, vagy a Borland C++ Builderrel. Nem free szoftverek, de mindkettőből létezik ingyenes változat. Előbbihez MS fiók kell (ami ingyen regisztrálható), utóbbihoz meg ingyenes regisztráció szükséges (és egy rendszerre csak a Delphi, vagy csak a C++ Builder telepíthető), egy évre szól a licenc, de utána megújítható. Én a kettő közül a Buildert szeretem jobban, de mindkettő jól használható, barátságos fejlesztőeszköz, amivel piszok egyszerű GUI alkalmazásokat írni.
De természetesen #2 javaslatát is nyugodtan próbáld ki, nem kevésbé jó megoldások azok sem.
"Hogyan keressek rá angolul, amikor rendes felhasználófelületet is programoznak gombokkal a program mellé?"
Úgy látom itt nem azon van a hangsúly, hogy C legyen vagy C++ vagy C#, így tehát ha csak gyorsan össze akarsz dobni egy felhasználói felületet és még érteni is szeretnéd, amit csinálsz, akkor inkább használd a "Free Pascal"-t, ami ingyenes:
Mellé meg a szintén ingyenes "Lazarus IDE"-t:
#7 A kérdés maga leírja, hogy C++ programozás, szóval feltételezhető, hogy nem egy teljesen másik nyelvet akar megtanulni azért, hogy GUI-zzon. Másfelől tök jó, hogy ajánlod a Free Pascal-t, de hogy a kérdés lényegére (GUI programozás) egy szót sem reagáltál, az is biztos.
Kérdező:
Én szintén tudom ajánlani a Qt-t, van saját IDE-je is (Qt Creator) ami ingyenes, és még egyszerűbbé teszi a használatát.
#8-nak: A gyengébbek kedvéért megismétlem, amit előzőleg is leírtam és idézet a kérdezőtől:
"Hogyan keressek rá angolul, amikor rendes felhasználófelületet is programoznak gombokkal a program mellé?"
+
"Bocsánat, ha érthetetlen, még kezdő vagyok, 2 hónapja kezdtem."
Feltételezhető, hogy nem vérprofi a C-ben, nem biztos, hogy kezdésnek kiválló.
--------------
"Másfelől tök jó, hogy ajánlod a Free Pascal-t, de hogy a kérdés lényegére (GUI programozás) egy szót sem reagáltál, az is biztos."
Te miről fröcsögsz itt "barátom"? Látszik, hogy életedben nem használtál még Free Pascalt + Lazarus-t, mert ekkora ordénáré balf*s.zságot nem írnál.
"Feltételezhető, hogy nem vérprofi a C-ben, nem biztos, hogy kezdésnek kiválló."
Ne feltételezz, le van írva milyen nyelvet használ. Pont.
"Te miről fröcsögsz itt "barátom"? Látszik, hogy életedben nem használtál még Free Pascalt + Lazarus-t, mert ekkora ordénáré balf*s.zságot nem írnál."
Nem használtam, ahogy a kérdező sem. Éppezért a kérdező nevében is jogosan írom, hogy a kommentárodban semmi sem fedezhető fel, ami a GUI programozáshoz kötődne. Bedobtál egy nyelvet meg egy IDE-t. Akkor írjam én is, hogy C# és Visual Studio? És akkor majd a kérdező barchobázza ki, hogy jaigen, létezik WinForms, meg WPF, van ilyen dolog, hogy Razor, meg miegymás? Hát nem.
A kérdést részben ignorálod, aztán nem is válaszolsz rá. Majd neked áll feljebb. Fantasztikus vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!