Mérnökként alapszintű C# és Matlab tudással felvesznek bárhová is?
"...felvesznek bárhová is?"
Utcaseprőnek? Pilótának? Kiszolgálónak a McDrive-ba? Cameraman-nak a National Geography-hoz? WC tisztító néninek? A Telekomhoz optikai kábelszerelőnek?
Szerintem nem bárhová, esetleg a páratlan számú helyekre! :-)
Mint (nem informatikus) mérnök jegyezném meg, hogy a műszaki egyetemről származó az alapszintű C# tudás az leginkább számológép, jegyzettömb bonyolultságú programokat (vezérlési szerkezetek, GUI, fájlkezelés) takarhat, a MATLAB tudás meg mérnöki számítások, egyszerű szimulációkhoz szkriptek írását jelenti.
Ezzel a tudással szoftvert fejleszteni nem vesznek fel sehova. Szerintem maximum programozós-szimulációs gépész állást foghatsz meg. De oda meg a speciális, domain tudás nem árt...
A nagyobb multiknál, ahol szoftverfejlesztői állások vannak, mindig vannak mellettük tesztelői, tesztautomatizálói, stb. álláshirdetések is. Ahol fontos azért, hogy képben legyél valamennyire a programozással, de nem várják el tőled, hogy sok ezer soros kódokat átláss.
Én lehet, hogy ilyen irányban indulnék el a helyedben. Később aztán ha úgy alakul, cégen belül vagy kívül átválthatsz olyan pozícióra is, amiben már több a fejlesztési rész, ha ez lenne a célod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!