Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » ASP.NET tanulás?

ASP.NET tanulás?

Figyelt kérdés

Szeretném megtanulni a webes alkalmazáskészítést ASP.NET-el.

Láttam, hogy többféle is van pl. Core, MVC, WP.

A kérdésem az lenne, hogy melyiket lenne érdemes tanulni és hogy nagyjából mik a különbségek?

2021. júl. 3. 20:38
 1/5 anonim ***** válasza:

MVC az egy felépítés, nem programnyelvhez kötött

WP - WordPress, ami PHP nyelven íródott CMS rendszer

.NET Core egy multiplatform (linuxon is futtatható) kódot hoz létre.

ASP.NET csak is kizárólag Windows rendszereken futtatható. Nem tudok ASP.NET-ről Linux környezetben.

2021. júl. 3. 23:30
 2/5 anonim ***** válasza:

szerintem kezd a "webapp"-al, bár neten szerintem inkább csak angol tananyagokat fogsz találni

egyébként itt egy dotnet kimenet:

dotnet --info : [link]

dotnet new --list : [link]

láthatod, hogy ezek a templatek vannak

2021. júl. 4. 06:17
 3/5 anonim ***** válasza:

ASP.NET Csak windows alatt fut.

ASP.NET Core platformfüggetlen. (Érdemes ezt választani ez kap már csak frissítéséeket, ez az újabb)

#1 A WP Ebben a kontextusban nem a WorldPresst jelenti hanem hogy ASP.NET Web Pages. Ez maga a technológia teljes neve.

Az ASP.NET (core) Web application az ASP.NET WP-n alapul. Egy üres projekttemplate web alkalmazás fejlesztéshez.

A Web application MVC ugyan az mint a sima web application csak ebben a templatben előre el van készítve egy MVC design pattern. (Így kezdésnek egy kicsit bonyolultabb, de nem világ vége... Akár ezzel is lehet kezdeni.)

2021. júl. 4. 07:20
 4/5 anonim ***** válasza:

"Nem tudok ASP.NET-ről Linux környezetben."

Parancsolj!

[link]

2021. júl. 4. 09:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2021. júl. 4. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!