Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miert jobb linuxon programozni?

Miert jobb linuxon programozni?

Figyelt kérdés
Programozni tanulok egy ideje es sokat hallom, hogy masok linucxon jobban szeretnek fejleszteni. Miert? Vegul is ingyenes, szoval siman feltudom tenni a gepre, de meg sose hasznaltam. Megeri feltenni? Miert jobb, mint a Windows?
2021. jún. 28. 21:48
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
16%

Ha meghallod, hogy valaki azt mondja, hogy "Linuxon jobb programozni", kérdezz vissza, hogy "Miért?". Nem fog tudni válaszolni, mert a sok hülyegyerek csak hallja a az idősebb superman-ektől, hogy a Linux mennyivel jobb. Valójában iskolában sem oktatják, csak informatika szakos középsulikban (ott is csak érintőlegesen, hogy egy-két terminál-parancsot tudjál).

Számomra sokkal átláthatatlanabb, és kizárt, hogy valaha is áttérek.

Egyetlen pozitívum, amit fel tudok hozni mellette, hogy open source.

2021. jún. 29. 17:51
 12/27 anonim ***** válasza:
71%
#11, én pont fordítva. Embere válogatja.
2021. jún. 29. 18:12
 13/27 anonim ***** válasza:
66%
Engem már a Windows frissítések felidegesítenek és programozni még el sem kezdtem. De sajnos olyan cégnél dolgozok most, ahol az egész céges infrastruktúra Microsoft termékekre épül, így muszáj használnom.
2021. jún. 29. 18:45
 14/27 anonim ***** válasza:
35%

Nem feladatom a linuxot megvédeni, de most megteszem.

A linux egy nagyon jó rendszer. A tetejére pakolt grafikus szart most nem minősíteném, az már amúgy sem a linux.

A linux abban a közegben, amire való, tarol.

Ez a közeg pedig a hálózat. Ugyanis a linux egy hálózati operációs rendszer. Aki szervert üzemeltet, az nyilván linux-ot fog preferálni.

Csak hogy a desktop világ nem kiváncsi a linux brillírozására, nemkiváncsi a szolgáltatásainak nagyszerűségére, mert nem kell neki. Desktopra a linux nem való. Hogy vannak mazo csávók és kiscsajok, az egy dolog. De a linux akkor is egy rossz választás a desktop fronton, ahogy rossz választás a windows is, szerver vonalon.

2021. jún. 29. 19:46
 15/27 anonim ***** válasza:
23%
Igen, ezért fejleszt a komplett FAANG linuxon/macbookon, ők mazo csávók és kiscsajok.
2021. jún. 29. 19:49
 16/27 anonim ***** válasza:
26%

Nézd banyek. Egy cég nem olyan preferenciák szerint műxik, mint egy ember.

Egy cég nyilván őrizni akarja a függetlenségét, ha van neki, ezért ez számára szempont.

Tekintve, hogy a tenyér lóf.szok, egyéb számítógép emulátorok száma az utóbbi időben megnőtt és tekintve, hogy ezeken a linux nyert teret, de nem feltétlenül azért, mert ide jobb másnál.

Ezért a nagy dögevő cégek is ebbe az irányba moccannak el.

Arról mesélj, amikor gyökkettő lajoska két és fél napja szenved a lájnuksszal, mert nem tud életet lehelni a hangkártyinkójába és az baszik mexólalni.

2021. jún. 29. 19:56
 17/27 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván vannak hátrányai, de ami pluszt és kényelmességet nyújt, azért megéri.
2021. jún. 29. 20:01
 18/27 anonim ***** válasza:
71%
#16 de hogy jön ide a gyökkettő lajoska? Facebookozni meg nézni a svéd-ukránt valóban ágyúval verébre linuxon, de a kérdés programozásról szól.
2021. jún. 29. 20:09
 19/27 anonim ***** válasza:
78%
Én mondjuk Java fejlesztö vagyok, lehet ezért van, de számomrq irreleváns, hogy Windows vagy Linux van a gépen, amin fejlesztek.
2021. jún. 30. 08:20
 20/27 anonim ***** válasza:
78%
Nem értem mi ez a nagy háború. Mindenki azon fejleszt amin szeret. Majd buildeli ott, amilyen platformra szeretné.
2021. jún. 30. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!