Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miert jobb linuxon programozni?

Miert jobb linuxon programozni?

Figyelt kérdés
Programozni tanulok egy ideje es sokat hallom, hogy masok linucxon jobban szeretnek fejleszteni. Miert? Vegul is ingyenes, szoval siman feltudom tenni a gepre, de meg sose hasznaltam. Megeri feltenni? Miert jobb, mint a Windows?
2021. jún. 28. 21:48
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Végül is nem pont ilyen válaszokra számítottam, azt hittem, hogy tényleg vannak praktikus dolgok a linuxon amit én még kezdőként nem érthetek. De most már látom, h 1-2 ilyen dolgon kívül inkább csak Apple vs Android, Intel vs AMD szintű vita ez. :P Mindenesetre kifogom próbálni a Linuxot is, biztos lesz rá példa amikor azon kell majd fejlesztenem. :)
2021. jún. 30. 13:34
 22/27 anonim ***** válasza:

hát nagyjából ja, ez kb pontosan egy Android vs Ios vita

én őszintén 2 dolog miatt választottam a linuxot. egyrészt a package manager egyszerűsége miatt, másrészt a hihetetlen személyre szabhatóság miatt.

kell egy fancy felhasználóbarát rendszer? egy ubuntu vagy manjaro gnome/kde-vel könnyedén felveszi a versenyt a windowssal

fontosabb az alacsony erőforrás igény? rakjunk rá egy xfce-t.

esetleg nem kell az a sok bloat, ami a felhasználóbarát rendszerekkel jön? telepíts arch-ot

stb stb

de természetesen lehetsz ugyanolyan effektív programozó macen is vagy winen is, itt nincs egy definitív válasz, hogy melyik a jobb

2021. júl. 2. 04:48
 23/27 anonim ***** válasza:

22:

Én anno Gnome 2-t szerettem, aztán Ubuntu áttért a Unity hulladékra, a Gnome 3 meg hasonlóan okádék lett. KDE mondjuk nem rossz, de elég sok hülyesége van.

2021. júl. 2. 11:31
 24/27 anonim ***** válasza:

Mindig is .NET-el fejlesztettem, így nekem sosem volt téma az oprendszer, mert hát azért valljuk be, ide a Windows a nyerő. (Tudom, hogy van linuxos alternatíva, de az "szenderd" az a Win környezet kb. mindenhol, én meg nem akarok kilógni.)

De őszintén szólva: az esetek többségében rohadtul mindegy az oprendszer. Nem attól leszel jobb vagy rosszabb programozó. Biztos megszokást igényel ez meg az, meg vannak dolgok amiket az egyiken könnyebb elintézni mint a másikon, de ezen nem múlik semmi.

2021. júl. 2. 14:58
 25/27 anonim ***** válasza:
57%

Mitől lenne jobb?

Hosszú évtizedekig használtam Windows-t, és fejlesztés tekintetében nem igazán látok érdemi különbséget.

Ugyanúgy fogod a kis IDE-det, build automationt, stb., és teszed a dolgod.

A webes eszközökről - legyen az egy Jenkins, JIRA, vagy akármi más - nem is beszélve, azoknak aztán pláne mindegy.

Felhasználói szempontból sokkal jobban szeretem a Linuxot, személy szerint kevesebb a nyűgöm vele, ami meg esetleg akad, azzal kockaként kellemesebb megbirkózni, mint amikor Win alatt üti fel a fejét valami lehetetlen anomália. Ennek számos, gyakran szubjektív oka van, de pl. a Linux sokkal logikusabban van rendszerezve, így arról is tudom, nagyjából hol keressem, amivel korábban egyáltalán nem találkoztam.

Boncolgathatnánk még (ennyire azért nem unatkozom), mi egyébért preferálom, de ami a fejlesztői munkát illeti, nem oszt, nem szoroz, ha arról van szó, hogy magasszintű nyelven kell komoly, komplex alkalmazásokat fejleszteni.

2021. júl. 4. 06:52
 26/27 anonim ***** válasza:

a gnome 4 elég sokat dobott rajta a 3hoz képest user experience-ben, de a 2t nem használtam, szóval ahhoz nem tudom hasonlítani

de én egy jó ideje már az arch + xfce-t használok fő rendszerként, nekem több nem is kell

2021. júl. 4. 15:44
 27/27 anonim ***** válasza:

26:

Nem próbáltam a Gnome 4-et, de a képek alapján ugyanúgy OS X koppintás, mint a 3, szóval felejtős.

2021. júl. 4. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!