Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Nem működik a git?

Nem működik a git?

Figyelt kérdés

Ma telepitettem es kezdtem el hasznalni a gitet, tutorialokat kovetve. Viszont nem mukodik se a clone, se a push. Semmi visszajelzest nem kapok, miutan beirom a parancsokat, egy ures sort es villogo kurzort latok. Vagy pedig "cloning into xy...." szoveget, de nem tortenik semmi.

Illetve a bitbucketes/githubos felhasznalonevem es jelszavam sem keri el. Nem ertem... Mitol lehet?

2021. jún. 25. 14:32
 1/6 A kérdező kommentje:

echo "# pr" >> README.md

git init

git add README.md

git commit -m "first commit"

git branch -M main

git remote add origin [link]

git push -u origin main

ha ezt próbálom például, semmi nem történik..

2021. jún. 25. 14:52
 2/6 anonim ***** válasza:

git config --global user.name "felhasználóneved"

git config --global user.email "email_cím@valami.com"

ellenőrzés:

git config --global --list

2021. jún. 25. 15:14
 3/6 A kérdező kommentje:
Ez be van állítva..:/
2021. jún. 25. 15:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha részletesen leírnád, hogy mikor mit csináltál... SSH kulcsot generáltál? Be van téve Githubra?
2021. jún. 25. 19:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Windows-ról van szó? Git for Windows-al jártam pont ugyan így nemrég, valamiért elakadt ott hogy "cloning into..." a végtelenségig mert nem kért credentialt.

Én azzal kerültem meg hogy kézzel a windows credential manager-be belepakoltam amit kell. Credential Manager -> Windows Credentials > Add a generic credential (pl git: [link] username, jelszó, ha token akkor a username helyén PersonalAccessToken)

2021. jún. 26. 22:38
 6/6 A kérdező kommentje:

Bocsi, specifikalhattam volna jobbam a problemamat.

Utolso, igen, pont ez tortent nalam is. Vegul ugy sikerult megoldani, hogy a git clone link-nel a linkbe nem csak felhasznalonevet, hanem jelszot is irok. De mindenkepp beallitom majd ezt a creditential-t, jobb megdasnak tunik, nagyon koszi!

2021. jún. 27. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!