Nem működik a git?
Ma telepitettem es kezdtem el hasznalni a gitet, tutorialokat kovetve. Viszont nem mukodik se a clone, se a push. Semmi visszajelzest nem kapok, miutan beirom a parancsokat, egy ures sort es villogo kurzort latok. Vagy pedig "cloning into xy...." szoveget, de nem tortenik semmi.
Illetve a bitbucketes/githubos felhasznalonevem es jelszavam sem keri el. Nem ertem... Mitol lehet?
echo "# pr" >> README.md
git init
git add README.md
git commit -m "first commit"
git branch -M main
git remote add origin [link]
git push -u origin main
ha ezt próbálom például, semmi nem történik..
git config --global user.name "felhasználóneved"
git config --global user.email "email_cím@valami.com"
ellenőrzés:
git config --global --list
Windows-ról van szó? Git for Windows-al jártam pont ugyan így nemrég, valamiért elakadt ott hogy "cloning into..." a végtelenségig mert nem kért credentialt.
Én azzal kerültem meg hogy kézzel a windows credential manager-be belepakoltam amit kell. Credential Manager -> Windows Credentials > Add a generic credential (pl git: [link] username, jelszó, ha token akkor a username helyén PersonalAccessToken)
Bocsi, specifikalhattam volna jobbam a problemamat.
Utolso, igen, pont ez tortent nalam is. Vegul ugy sikerult megoldani, hogy a git clone link-nel a linkbe nem csak felhasznalonevet, hanem jelszot is irok. De mindenkepp beallitom majd ezt a creditential-t, jobb megdasnak tunik, nagyon koszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!