Magyarországon milyen IT területen, milyen pozíciónál, mekkora méretű cégnél előny ha valakinek van informatikus MSc-je is a BSc mellett?
Próbálom pontosan megfogalmazni a kérdésemet. Szóval nekem nem az a kérdésem, hogy megéri-e MSc-t is csinálni, mert szerintem ez teljesen szubjektív dolog, nyilvánvalóan nem szükséges feltétele az IT-s állásoknak még a BSc sem és nem erről szeretnék vitát nyitni.
Hanem az volna a kérdés, hogy ad-e valami előnyt az hogyha van papírom (és tudásom) egy mesterképzésről is? Én amúgy arra tudok gondolni, hogy inkább a multiknál lehet ez előny, illetve pl a software architect vagy hasonló pozícióknál, illetve inkább a Data Science vagy AI területén, vagy esetleg valami bankban. Illetve ha előnyt ad akkor miben? Tehát fizetésben, előreléptetésben?
Köszönöm előre is!
Vannak cégek, amelyek konkrétan kihangsúlyozzák a hirdetéseikben az MSc igényüket, amúgy meg, szerinted kit alkalmaznak hamarabb, ha 10 aspiránsból mondjuk csak egynek, kettőnek van MSc-je?
"nyilvánvalóan nem szükséges feltétele az IT-s állásoknak még a BSc sem"
LOL
"Vannak cégek, amelyek konkrétan kihangsúlyozzák a hirdetéseikben az MSc igényüket, amúgy meg, szerinted kit alkalmaznak hamarabb, ha 10 aspiránsból mondjuk csak egynek, kettőnek van MSc-je?"
A tapasztalat SOKKAL többet számít, mint egy papír.
"Vannak cégek, amelyek konkrétan kihangsúlyozzák a hirdetéseikben az MSc igényüket"
Mutatsz 1-2 ilyen hirdetest, ahol feltetel az infos (nem matek) MSc diploma?
#7 Google, Microsoft, Amazon hirdeteseket nezek most, de meg nem talaltam ilyet.
Legalabb egy ceget mondj akkor, hogy tudjam melyik elit helyen feltetel ez, aztan megnezem a hirdeteseiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!