Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » CanoScan Lide 30-ra (szkenner)...

CanoScan Lide 30-ra (szkenner) hogyan készíthetnék TWAIN illesztőt WINDOWS 10 rendszer alá?

Figyelt kérdés

Létezik valamilyen "toolbox", "tweak" "maker" amivel egy már meglévő kód segítségével tudnék "mókolni"?

Létezik ugyebár egy szoftver a VueScan Pro, (régi képcuccokhoz írt progi WIN10hez) amelynek .INF .CAT fájlaiból (különállóak) a Windows 10 is felismeri az eszközömet, viszont TWAIN "driver" vagy "konténer" ha annak nevezik ezt enélkül nem indítja el.

Magyarul a scanner képes lenne a WINDOWS10 el való együttműködésre mivel a VueScan-t feltelepítve működik is vele, de ugyebár demó verzióval.

Viszont megvásárolni nem tudom a programot mert drágább lenne mint egy új szkenner (megbízható törés sincs hozzá/nem találok/nem érdekel stb 10 ezerért adnák vagy a full az 22.500 forint lenne),

Viszont szeretném használni a régi szkennert WINDOWS10 alatt is.

A kérdés arra irányulna, hogy milyen fejlesztőeszközök vagy tananyagok vannak a TWAIN csatoló megírására / megértésére? (elvileg 1993-as technika) Hogyan kezdjek hozzá ehhez amatőr szinten? (összekattintgatok / videóból feldolgozok valamit szint).

Hol kezdhetném a "fejlesztést" ?

Rászánnék akár hónapokat is erre, azon ne múljon.

Ha aztán működne, illetve megérteném, hogy végülis mi az oka, hogy nem akar működni csak a "fizetős" programmal...

2021. jún. 1. 12:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
25%

"elvileg 1993-as technika"

Ez most komoly?

Tényleg érdemes vergődni ezzel, 22500 Ft miatt?

Egy hardverhez drivert írni még egy gyakorlott programozónak is kihívás, ha nincs otthon ilyesmiben. Neked kb. lehetetlen, de ha iránymutatás kell, akkor linux vonalon beletekinthetsz az eszköz driverébe. Majdnem egészen biztos, hogy ilyen régi cuccnak van O.S. drivere.

2021. jún. 1. 13:02
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez így nem megoldható. Ha képzett, profi szoftverfejlesztő vagy, akkor se. A scanner valahogy kommunikál a driverrel, ami szabvány twain jellé alakítja azt, ezért kezeli a Windows. Neked meg kéne fejtened a scanner kommunikációs protokollját és megírnina drivert hozzá. Viszont van megoldás: Virtualboxba (ingyenes, nyílt forrású szoftver) fel tudsz telepíteni egy régebbi operációs rendszert, amihez van driver. Az képes a fizikai USB portot beirányítani a virtuális gépbe. Bedugod a scannert és a Virtualboxnak megadod, hogy csatlakoztassa a virtuális géphez. Amint elindítod, a hostról eltűnik a scanner és a virtuális gépen jelenik meg, ott tudod használni. Én így nyomtattam már Win 7 alatt olyan nyomtatóval, amihez csak XP driver volt. Most pont ugyan így jártam egy Canon scannerrel, ugyan ez a problémám, a VueScan túl drága. De ez a módszer működik, meg szerványoltam egy régi XP-s gépet, azzal is működik.
2021. jún. 1. 13:05
 3/14 A kérdező kommentje:

Ezt a szintet én is ismerem, van valaki aki szerint ez nem "lehetetlen"?

(Tudom használni a szkennert, ha akarom, de én meg akarom "törni" ezt a problémát)

"Neked meg kéne fejtened a scanner kommunikációs protokollját és megírnina drivert hozzá"

OK, időm mint a tenger, hol kezdjek ehhez konkrétan hozzá?

Erre irányulna a kérdésem is, és arra keresem a választ!

2021. jún. 1. 13:14
 4/14 anonim ***** válasza:
25%

Na végre, egy tiszta hang. Kettes.

Amúgy, 1993-as az a scanner nem lehet, mert az USB illesztőt sokkal később találták ki.

Akkoriban SCSI felülettel kapcsolódtak a profibb síkágyas scannerek a gépekhez, vagy a kommerszebbek a parallel porton keresztül.

2021. jún. 1. 13:15
 5/14 A kérdező kommentje:

" linux vonalon beletekinthetsz az eszköz driverébe"

Valami online platformot ismersz erre?

(nem telepítgetnék evégett linuxot (se), ha nem muszáj).

2021. jún. 1. 13:18
 6/14 A kérdező kommentje:

"Amúgy, 1993-as az a scanner nem lehet, mert az USB illesztőt sokkal később találták ki."

Nem a szkenner 1993-as hanem a TWAIN technológia!!!!

2021. jún. 1. 13:23
 7/14 anonim ***** válasza:

Innen megteheted az első lépéseket:

[link]

2021. jún. 1. 13:27
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszi, akinek van még ötlete, ne kíméljen :)
2021. jún. 1. 13:28
 9/14 anonim ***** válasza:

A hivatalos oldalon:

[link]

maximum a 32 bites Windows Vista alá érhető el meghajtóprogram.

Megpróbálhatod, hogy letöltöd, valamilyen archiválóprogrammal - 7Zip, Peazip - kicsomagolod a telepítőt (a benne foglaltatott SetupSG.exe-t is), majd a kicsomagolt meghajtóprogramot megpróbálod manuálisan felismertetni a Windows eszközkezelőjén keresztül.

Esetleg - ezen cikkből kiindulva:

[link]

megpróbálható az előbbi procedúra egy ugyanabba a szériába tartozó, de újabb típussal - például a LIDE 60-al - ahhoz elérhető 64 bites Windows 7 verzióhoz (ugyancsak ScanGear CS névre hallgató) meghajtóprogram:

[link]

ami közelebb áll a Windows 10-hez.

2021. jún. 1. 14:15
 10/14 A kérdező kommentje:

" kicsomagolod a telepítőt (a benne foglaltatott SetupSG.exe-t is)"

Ezeken már túlvagyok, nem hajlandó beindulni, ezért is állnék neki inkább megírni egy normális drivert rá, mert bezzeg a VuScannel (22 ezres program) megy. Szóval nem hardveres az akadály, hanem szoftveres.

2021. jún. 1. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!