Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan készíthetek telepít...

Hogyan készíthetek telepít Win7 OP rendszerről ISO file-t?

Figyelt kérdés

Van egy telepített jogtiszta Win7 rendszerem, rajta vírusirtó, meg pár egyéb program. Erről szeretnék egy telepítő lemezt készíteni, hogy egy esetleges újra telepítés alkalmával, csak ezt képet keljen újra rakni, és ne keljen előröl bíbelődni. Melyik, lehetőleg ingyenes programmal, tudnám ezt megcsinálni?

Köszönöm segítségeteket

2016. febr. 5. 22:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Én egy live linux rendszer alól a hdd egy másik partíciójára egy backup fájlba írnám a komplett win7 partíciódat "dd" program használatával. Az a jó benne, hogy elég ugyanígy visszamásolni és megkaptad ezt az állapotot. Arra viszont ügyelj, hogyha ez egy régi mentés, akkor elavult programokkal lesz tele majd a géped mikor helyreállítod így mindent frissíthetsz.
2016. febr. 6. 02:56
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippet. A programokat illetően a víruskergető, office, esetleg egy VLC és skype menne fel. nem akarom tele pakolni mindenfélével. :)

Én igazából valami olyasmire gondoltam, amivel ki tudom a telepített rendszert írni egy ISO fájlba, és abból egy bootolható dvd-t szeretnék csinálni.

Erre esetleg valami ötlet?

2016. febr. 6. 12:03
 3/8 anonim ***** válasza:

Az nem megoldható... telepített rendszerből nem tudsz telepítőt készíteni, ez nem így működik! :)

Persze léteznek ilyen "unattended installer" vagy "silent installer" megoldások, de nem ajánlom őket. Egyik sem olyan tökéletes és a hibák a frissítések folyamán bukhatnak ki. Kb olyan mint egy portable photoshop. Működik, csak néha összeomlik...

A telepítés megspórolására ez a megoldás a legjobb (amit fent írtam). Persze csak adott gépen, az nem fog menni, hogy ezt átmásold másik gépre mert a hardverek eltérése miatt a windows nem fog elindulni (valószínűleg).

2016. febr. 6. 12:34
 4/8 anonim ***** válasza:
(Arról nem is beszélve, hogy egy telepített OS csak sok-sok dvd-re férne rá!)
2016. febr. 6. 12:35
 5/8 anonim ***** válasza:
én paragonnal szoktam
2016. febr. 6. 18:50
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem ismerem. Erre gondolsz?

[link]

Holnap letöltöm, és kipróbálom. :) Köszi a tippet

2016. febr. 6. 23:20
 7/8 anonim ***** válasza:

A paragon programmal bootolható paragon lemezt kell csináltatni, nem tudom, hogy a free verzióval lehet-e. A régebbi, 12-es verzióhoz volt eleve boot lemez mellékelve, de csináltatni is lehet vele bármikor. De mondom, a free verzióval nem biztos, hogy lehet.

Biztos, hogy van erre ingyenes program is, de azt most így hirtelen nem tudok mondani.

2016. febr. 7. 05:53
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget, még keresgélek. :)

Ha esetleg eszedbe jutna, hálás lennék, ha megosztanád velem.

2016. febr. 25. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!