Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kezdjek neki? (Bővebben...

Hogyan kezdjek neki? (Bővebben lent!)

Figyelt kérdés

Sziasztok, remélem még nem vagyok elkésve (23 éves vagyok), de most lett egy kis szabadidőm és elkezdenék szívesen programozni, hogy utána egy cégnél szoftverfejlesztő lehessek (tervben vagy egy mérnökinfó vagy proginfó BSc). Az lenne a kérdésem, hogy ti mit javasoltok, hogy kezdjek neki? Mert nagyon lelkes vagyok, próbálok infókat gyűjteni, csak túl sok és nincs egy adott metódus ami alapján haladni tudnék.

A válaszokat előre is köszönöm!

2021. máj. 28. 22:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Goto 9;
2021. máj. 30. 10:14
 12/18 A kérdező kommentje:
Hát úgy tűnik, hogy már most sokkal több eszem van, mint neked…
2021. máj. 30. 10:44
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Te egy olyan birka vagy, aki épp csak nem béget.
2021. máj. 30. 10:56
 14/18 A kérdező kommentje:
Neked meg szemmel láthatólag semmi közöd a szakmához, valószínű még én is jobban értek a programozáshoz, pedig pár napja kezdtem 😅 hiszen mindenki egyetért a 3-as válaszadóval, kivéve te, ez azért jelent valamit.
2021. máj. 30. 11:44
 15/18 anonim ***** válasza:

"hiszen mindenki egyetért a 3-as válaszadóval, kivéve te, ez azért jelent valamit."

Persze, hogy jelent.

Azt jelenti, hogy nekem van igazam.

A hármas válaszadó nagyon meredek tanácsokat osztogat.

- Assembly egy kezdőnek? Mégis, hogy képzeli?

- Egy applikációt csináljon meg desktopra, mobilra meg webre? Mi a kutya f.száért? Mit ér vele? Már ha meg is tudná csinálni, mert az azért egy kezdő számára kicsit duDva, hogy egyszerre nyargalásszon két, három nyelv sűrűjében. Még egy nyelvvel is szopik a cseresznyétlen.

Azt meg fél pillanatig ne reméld, hogy az általad elképzelt menetrend járható is. Hogy te majd alkalmazást nyersz és később, ha úgy gondolod, akkor talán benevezel egy laza BSc-re.

Tudod a sorrend az fordított, először el kell menni nyulat lőni, aztán lehet ebédelni. Már ha sikeres volt a vadászat.

2021. máj. 30. 12:05
 16/18 A kérdező kommentje:
Jóember, akkor miért nem ezzel kezdted? Így már rögtön másmilyen személynek tűnsz, ha kifejted miért is ez az álláspontod. Így már ez is segítségnek minősül, köszönöm szépen.
2021. máj. 30. 13:19
 17/18 anonim ***** válasza:

Az előző hozzászólókkal egyetértek abban, hogy ne tökölj azon, hogy mivel kezdd.

Én is autodidakta módón indultam el. Annyit tudtam, hogy webfejlesztő szeretnék lenni, és utánakerestem, hogy ahhoz milyen nyelveket, és egyéb dolgokat kell tudni. Videókat, tananyagokat kerestem neten, majd próbálgattam, hogy mi hogy működik, aztán így szép sorban egyenként átvettem pár nyelvet, keretrendszert. Mindig kitaláltam valamit, hogy milyen működést vigyek bele a programomba, és addig próbálgattam, míg sikerült működésre bírni.

Szóval ha tényleg érdekel, és tényleg akarod, akkor gyakorlatilag szinte teljesen mindegy mivel kezded.

2021. máj. 30. 15:04
 18/18 anonim ***** válasza:

Használtál már assemblyt? Nem azt mondom hogy a legegyszerűbb abban programozni, de mint más is mondta nem feketemágia.

Amúgy ott csak pár példát írtam, hogy kb mihez mi kell, hogy lássa, hogy miért kell valamilyen irányba elindulni.

Aztán leírtam, hogy én hogyan tanultam az egyetemen sorrendben. Leírtam azt is, hogy miért érdemes assemblyt is kipróbálni.

Emellett a kérdezőnek még nincs elképzelése abban sem, hogy mit szeretne programozni (nem baj. Ezért írtam, hogy próbálja magát ki pár területen hátha valamelyik jobban megtetszik neki.

Illetve egy todo-t összedobni nem nagy meló. Ha akkora böszme nagy programozó vagy, akkor tudhatnád.

Így viszont egyáltalán nem nagy kihívás megoldani több platformra is, hogy kicsit ismerkedjen a programozással.

És talán könnyebben választ egy irányt, amiben el tud mélyülni

2021. máj. 30. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!