Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kezdjek neki? (Bővebben...

Hogyan kezdjek neki? (Bővebben lent!)

Figyelt kérdés

Sziasztok, remélem még nem vagyok elkésve (23 éves vagyok), de most lett egy kis szabadidőm és elkezdenék szívesen programozni, hogy utána egy cégnél szoftverfejlesztő lehessek (tervben vagy egy mérnökinfó vagy proginfó BSc). Az lenne a kérdésem, hogy ti mit javasoltok, hogy kezdjek neki? Mert nagyon lelkes vagyok, próbálok infókat gyűjteni, csak túl sok és nincs egy adott metódus ami alapján haladni tudnék.

A válaszokat előre is köszönöm!

2021. máj. 28. 22:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%

Lehetőleg ne tanulj előre semmit.

Majd az egyetemen lesz rá módod és lehetőséged is.

2021. máj. 29. 00:37
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
A leghatékonyabb olyan dolgot csinálni, ami neked hasznos vagy érdekel. Aztán a hibákból és felmerülő kérdésekből meg úgy is tanulsz.
2021. máj. 29. 09:36
 3/18 anonim ***** válasza:
64%

Döntsd el hogy milyen fejlesztő szeretnél lenni.

Alacsony szintű kódokat akarsz írni? Akkor kezdj el assembly-t

Ha webfejlesztő akarsz lenni, tanulj php-t, javascriptet. Mobilalkalmazást akarsz? Java...

Ha még nincs kialakulva, hogy mit szeretnél és totál nulláról kezded, akkor szerintem kezd a c vel. Mi egyetemen azzal kezdtük. Mindenki mást javasol első nyelvnek, van aki python-t. Azzal is próbálkozhatsz.

Viszont én javaslom, hogy miután nagyjából tudsz programozni, mindenképp próbálkozz meg egy alacsony szintű nyelvvel.

Nálunk így volt egyetemen sorrendben: c, java, c#, assembly.

Azért jó, mert ha már nagyjából tudsz programozni, akkor az alacsonyszintűvel megérted hogy mi folyik a háttérben, és ha nem jön be, akkor is magasabb szintű nyelvekkel hatékonyabb kódot tudsz írni. A programozás elég összetett dolog. Nagyon nehéz elkezdeni, mert 600 nyelv van 600 keretrendszer, és azt sem tudod hogy mivel kezdd. Ismerős... Találj ki egy kis projektet.

Nagyon népszerű a todo list. Csináld meg asztali alkalmazásként, mobilra és webre is. Aztán kiderül, hogy melyik tetszik a legjobban, aztán annak a területnek nézz utána. Ha van kialakult elképzelés, itt is többen tudnak majd segíteni, ha pl azt kérdezed, hogy webfejlesztéshez milyen fw-t válassz. Akkor is lesznek kérdések, de kevesebb :)

Sok kitartást, és remélem segítettem :)

2021. máj. 29. 11:06
 4/18 anonim ***** válasza:

Kevesebb agyalás kell, szerintem. A legtöbb "programozni szeretnék" gondolat meg is hal már hamvában, amikor kiderül, hogy kismillió nyelv és irány van, és hetekig, hónapokig megy a cikkolvasás, fórumozás, hogy mivel érdemes kezdeni (aztán ahány válasz, annyiféle tipp meg tuti ötlet).

Nem kell ennyit agyalni, el kell kezdeni az első anyaggal, ami szembejön és a többi majd alakul!

Én A&K -s java videókkal kezdtem youtube-on és aztán, ahogy megismertem jobban a logikát, nyilván a kíváncsiság hozta a többit (egy kis frontend, egy kis adatbázis, stb.). Az, hogy mi illik hozzád és mi felé haladsz, majd idővel alakul. De hogy rájöjj, egyszerűen el kell indulni az úton, nem csak nézelődni. Hajrá!

2021. máj. 29. 19:26
 5/18 anonim ***** válasza:
#3 vagyok megkérdezhetem hogy mi volt a baj a válaszommal?
2021. máj. 29. 19:35
 6/18 anonim ***** válasza:

Programozni megtanulni és egy programnyelvet megtanulni két külön dolog.

Én is pl. C-t javaslok elsőnek kérdező, de nem kell ezen sokat agyalni csak kezdd el. Engem először például az assembly és a lisp érdekelt igazán.

Amúgy én sem értem miért lett lepontozva a hármas, az assembly sem fekete mágia. Nyolcvanas években gyerekek megtanulták miután megunták a basic-et.

2021. máj. 29. 19:55
 7/18 anonim ***** válasza:
Nyilván nem azonos a programozás elmélete és a programnyelv maga. De aki főzni akar megtanulni, az sem a szerves kémia tankönyvvel kezdi, hanem fogja a lisztet, a tojást meg a vizet és összekeveri és megnézi, milyen állapotban lesz belőle palacsinta. Süt egy rakás rossz palacsintát, és kutatja, hogyan lehetne jobb. Innen érdemes ezt is megközelíteni, szerintem. Ezért mondtam, bökjön egy nyelvet és álljon neki! A többit meg az idő meghozza.
2021. máj. 29. 21:23
 8/18 A kérdező kommentje:
Szerintem is nagyon hasznos volt a #3-as válasza, nem értem miért pontozták le. Srácok köszi nektek a biztatást, végül pythonnal kezdtem, nagyon élvezem a videókat, még ha elsőre száraznak tunnek is :D
2021. máj. 30. 01:35
 9/18 anonim ***** válasza:

"Szerintem is nagyon hasznos volt a #3-as válasza, nem értem miért pontozták le. "

Majd ha több eszed lesz, megtudod.

2021. máj. 30. 02:10
 10/18 A kérdező kommentje:
Miért?
2021. máj. 30. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!