Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valaki segítene ? Programozás

Valaki segítene ? Programozás

Figyelt kérdés

Adott lenne ez a feladat rész "hány férfi és hány nő van az adatforrásban és mennyi a %-os arányuk?"

Ezt hogyan tudnám megírni, próbáltam a contains-el, különböző ciklusokkal de egyikkel sem működött.

Előre is köszönöm :D

2021. máj. 7. 17:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%
A megszámolás tétele fog kelleni. Meg utána egy osztás.
2021. máj. 7. 17:05
 2/11 anonim ***** válasza:
51%
Mi az adatforrás?
2021. máj. 7. 17:24
 3/11 anonim ***** válasza:

Ez hátha segít:

const genders = ['férfi', 'férfi', 'nő', 'nő', 'nő', 'nő', 'férfi', 'nő'];

let ferfi = 0;

let no = 0;

for (gender of genders) {

if (gender === 'férfi') {

ferfi++;

}

else {

no++;

}

}

console.log(`Férfiak száma: ${ferfi}, ${ferfi * 100 / (ferfi + no)}%`);

console.log(`Nők száma : ${no}, ${no * 100 / (ferfi + no)}%`);

2021. máj. 7. 18:24
 4/11 A kérdező kommentje:
Ezt végül sikerült orvosolnom,de lenne még pár feladat pluszba , ahhoz is kérhetnék egy kis segítséget ? :D
2021. máj. 8. 09:48
 5/11 anonim ***** válasza:
Mond, aztán meglátjuk :)
2021. máj. 8. 10:33
 6/11 A kérdező kommentje:
Meg kellene mondani hogy mennyi pontot szerezett a két nem külön-külön. Illetve hogy a középiskolások vagy a gimnazistáknak volt-e több pontja. :)
2021. máj. 8. 10:41
 7/11 anonim ***** válasza:

Mindenképpen szerintem tömbbejárás/listabejárás kellene, nem tudom milyen nyelven kell neked, de általában ez mindenhol hasonló.

Létrehozol két változót, pl: férfipontok, nőipontok.

Végigmész egy objektumon/OOP példányon egy for ciklussal/foreach-csel/for of-fal stb, majd ezen belül rávizsgálsz, HA a nem == férfi, akkor a pontokhoz hozzáadod az aktuális értéket += vel általában. Ugyanez a nőnél, csak a nőipontok-hoz adod hozzá az aktuális értéket.

Ugyanígy a for cikluson belül (vagy amit helyette használsz), rávizsgálsz: HA iskolatipusa == középiskola akkor hozzáadod a középiskolásPontok számához += vel az aktuális pontot, ugyanezt megcsinálod a gimisekkel is.

És a végén írsz egy feltételt: HA középiskoláspontok > gimisek, AKKOR írja ki a progit: "A középiskolásoknak van több pontja"

Majd HA a gimisPontok > középiskoláspontok AKKOR írja ki, hogy "gimiseknek van több pontja".

Végül pedig egy ELSE ág, (egyébként), a két pontszám azonos, így írja ki, hogy "Azonos pontok".

Ezt fordítsd át a kívánt nyelvre.

2021. máj. 8. 12:59
 8/11 A kérdező kommentje:

Kipróbálom, köszönöm :D

Eszméletlen módon túlgondoltam, mégegyszer köszönöm :)

2021. máj. 8. 19:53
 9/11 anonim ***** válasza:

Nincs mit :)

Ezeket nem érdemes túlgondolni, középiskolás szinten, érettségin/szakmai vizsgán legtöbbször valamelyik programozási tételt kell használni, meg bejárni egyszer vagy többször egy listát vagy tömböt. Legtöbbször megszámlálás, összegzés, minimum-maximum kiválasztás, eldöntés tételt kell használni. Olyan nagyon durva eltérések nem nagyon szoktak lenni.

2021. máj. 8. 20:47
 10/11 A kérdező kommentje:
Ha esetleg elakadok (ami valószínűleg be is következik),akkor privátban kérhetek egy kis plusz segítséget ? Illetve elfelejtettem, C#-ot kell használni ennél a programnál :D
2021. máj. 8. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!