Készítsen programot, ami számokat kér be mindaddig, amíg 7 db számot nem adunk meg. Tudja ezt valaki?
Milyen nyelven?
Meddig jutottál el vele?
n,m : integer = 0;
while (n < 7) do
begin
read(m);
write('> ',m);
inc(n);
end;
Mivel nyelvet nem adtál meg, ezért csak az algoritmust adom meg, de szerintem az is segíteni fog
i:=1;
ciklus amíg i <= 7
Kiírás(i'. szám:');
Beolvasás(szám);
inc(i)
ciklus vége
Legalább a nyelvet leírhattad volna.
Amúgy egy egész egyszerű alapfeladat. Ha feltételezzük, hogy midnen bevitel helyes (tehát csak számot ad meg a felhasználó), akkor egy számlálós ciklus az egész, amit 1-től 7-ig (vagy 0-tól 6-ig) időzítesz, és a ciklusmagban elvégzed az adatbeolvasást.
Ha ellenőrizni is kell a bevitelt, akkor inkább egy hátultesztelő ciklussal, meg egy számláló változóval oldanám meg.
Elnézest hogy e nyelvet kihagytam C++/C#
Köszönöm a válaszokat
Ha tisztában vagy a vezérlési szerkezetekkel akkor meg kell tudnod csinálni abból amit már az előttem írók írtak.
Ciklust lefuttatsz 7 szer és a ciklusban beleírod a szám bekérést ennyi. Ha ellenőrizni kell hogy helyes e a bekért adat és ha nem helyes akkor csökkented egyszer a ciklusváltozót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!