Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Készítsen programot, ami...

Norci826 kérdése:

Készítsen programot, ami számokat kér be mindaddig, amíg 7 db számot nem adunk meg. Tudja ezt valaki?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 28. 11:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Milyen nyelven?

Meddig jutottál el vele?

2021. ápr. 28. 11:30
 2/6 anonim ***** válasza:
20%

n,m : integer = 0;

while (n < 7) do

begin

read(m);

write('> ',m);

inc(n);

end;

2021. ápr. 28. 11:38
 3/6 anonim ***** válasza:
96%

Mivel nyelvet nem adtál meg, ezért csak az algoritmust adom meg, de szerintem az is segíteni fog

i:=1;

ciklus amíg i <= 7

Kiírás(i'. szám:');

Beolvasás(szám);

inc(i)

ciklus vége

2021. ápr. 28. 11:49
 4/6 anonim ***** válasza:
90%

Legalább a nyelvet leírhattad volna.

Amúgy egy egész egyszerű alapfeladat. Ha feltételezzük, hogy midnen bevitel helyes (tehát csak számot ad meg a felhasználó), akkor egy számlálós ciklus az egész, amit 1-től 7-ig (vagy 0-tól 6-ig) időzítesz, és a ciklusmagban elvégzed az adatbeolvasást.

Ha ellenőrizni is kell a bevitelt, akkor inkább egy hátultesztelő ciklussal, meg egy számláló változóval oldanám meg.

2021. ápr. 28. 12:02
 5/6 A kérdező kommentje:

Elnézest hogy e nyelvet kihagytam C++/C#

Köszönöm a válaszokat

2021. ápr. 28. 13:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha tisztában vagy a vezérlési szerkezetekkel akkor meg kell tudnod csinálni abból amit már az előttem írók írtak.

Ciklust lefuttatsz 7 szer és a ciklusban beleírod a szám bekérést ennyi. Ha ellenőrizni kell hogy helyes e a bekért adat és ha nem helyes akkor csökkented egyszer a ciklusváltozót.

2021. ápr. 29. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!