Ezt a feladatot kaptam JAVA órán de nem nagyon tudom megoldani. Készítsen egy programot, ami megszámolja, hogy az adott szövegben melyik karakterből hány darab van? Például: „Example Text”.
Figyelt kérdés
2020. ápr. 5. 16:53
3/24 anonim válasza:
Felveszel egy mapet, amiben a kulcs char, az érték int formájú. Egy for ciklussal, a charAt metódust használva végigmész a string karakterein. Ha a map már tartalmazza azt a karaktert, a hozzá tartozó értéket megnöveled 1-gyel. Ha nem, akkor felveszed 1 értékkel.
4/24 anonim válasza:
Vagy csak simán egy int[65536] tömbben számolod, ekkor nem kell a mappel vacakolni, hoy már benne van-e, stb... nem mellesleg jóval gyorsabb is lesz.a
5/24 anonim válasza:
#4 Az int tömböt hogy gondoltad? A karakter ASCII kódja lenne az index? Végül is megoldható, de szerintem kicsit erőltetettebb, mint a map, objektumorientált nyelvről lévén szó.
6/24 anonim válasza:
Igen, a karakter kódja az index (bár ezek nem ascii kódok). Jóval gyorsabb lenne az összeszámlálás hosszabb szövegek esetén. Bár tény, hogy kell neki 256kB memória, de az manapság semmi.
7/24 anonim válasza:
De miért 65536 méretű tömb?
ASCII-nek rengeteg, unicode-nak meg kevés is lehet.
8/24 anonim válasza:
A map-be mit tennél? gondoltam string.charAt() által visszaadott értékeket... ha nem, mit?
9/24 anonim válasza:
Ezt kitől kérdezed? Én nem írtam mapet, azt kérdeztem, hogy miért 65536 méretű a tömb.
10/24 anonim válasza:
Mert Javaban a String.charAt() char-t ad vissza, ami 0 és 65535 közötti értéket vehet fel.
A map-től tekintsünk akkor el. Te honnan vennéd a string egyes karaktereit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!