Azok a programozók, akiknek sok év tapasztalattal, seniorként is 6 számjegyű a bruttó fizetésük, őket csak a szakma szeretete motiválja?
Jó, most olvastam el, hogy jelen vannak Budapesten is.
Az más, bár ezeknél a cégeknél is alapelvárás a társalgási szinten markánsan túlmutató, aktív angol.
Nyilván alapelvárás a társalgási szinten túlmutató angol, eleve az interjú folyamat is teljes egészében angolul folyik a komolyabb cégeknél.
Hogy folytatnál szakmai vitát mondjuk egy indiaival társalgási szintű angollal?
Hát diplomához már eleve elvárás egy társalgási szint (eltekintve a COVID-os nyelvvizsga nélküli diplomásoktól).
Onnan tovább tanulni meg már nem nagyobb erőfeszítés, mint a különböző programozási nyelvek és technológiák elsajátítása.
(ráadásul passzívan is sokat fel lehet szedni, ha angolul nézel szakmai anyagokat, filmeket, sorozatokat stb.)
#25 nem mondtam, hogy irigykedni kell, nincs ezzel semmi gond, kinek mi a fontos.
Csak azt mondtam, hogy engem személy szerint frusztrálna, hogy gyakorlatilag junior fizetésem van senior szinten es kíváncsi voltam, hogy más hogy van ezzel.
"Csak azt mondtam, hogy engem személy szerint frusztrálna, hogy gyakorlatilag junior fizetésem van senior szinten"
Az elvárható pénzt nem az életkor, hanem a tudás alapozza meg. Hiába senior az illető hetven centis szakállal, ha egyszer hülye mint a segg.
#29 Ugyanakkor a pozíciót sem az életkor határozza meg, nem attól senior a senior hogy 70 centis a szakáll :D
Amúgy a senior fizetés misztikumát kissé tovább ködösíti a tény, hogy a senior sokszor lead, architekt, vagy ahhoz hasonló szerepben is mozog, csak ez nincs kimondva. Az 1 milliós határ átlépéséhez jellemzően le kell tenni valamit ami túlmutat a mezei programozáson, és ez legtöbbször vagy csapatvezetés, vagy egy magasabb fokú szakmai felelősségvállalás, és/vagy egyszerűen vállalja az ember ennyi pénzért, hogy marionett bábként fogják rángatni a szabadnapján is. Mondom ezt úgy, hogy én magam úton vagyok a 7 számjegy felé, és a saját bőrömön érzem, hogy kezdenek átalakulni az elvárások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!