Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet megcsinálni azt,...

Hogyan lehet megcsinálni azt, hogy legyen egy 2D tömbünk vagy listánk de mindegyik elem egy osztály? Java

Figyelt kérdés

Tehát tegyük fel van 3 osztályunk:

-Allat()

-Ember()

-Kocsi()

És ezt a 3 classt rakjuk randomizálva a tömb minden elemére?

2021. ápr. 9. 18:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Ha meg mindegyiknél elemednél ugyanazt akarod, mint pl pozíciót, forgatást, vagy tudom és mi kell még, lényeg hogy nem változik a megvalósítás, akkor ezt írhatod az ősosztályba(vagy még jobb, ha minden pályán lévő objektum őse egy Transform osztály)."

...vagy implementálod külön interfaceen azt is, és mindenki kap belőle egy-egy instance-t, és elfelejted az öröklődést itt is. Ahogy azt normálisan csinálni kéne..

2021. ápr. 9. 19:22
 12/17 A kérdező kommentje:
Igazából odáig jutottam, hogy létrehoztam egy Object típusú 2D-s tömböt ami most még teljesen kielégíti az igényeimet bár nem tudom mire a projekt végére jutok mennyire lesz problémás :D
2021. ápr. 9. 19:36
 13/17 anonim ***** válasza:
77%
Csak azt nem értem, minek a kérdés, ha úgyse érdekelnek a válaszok, és megcsinálod szarul?
2021. ápr. 9. 19:37
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
#11 Aham, hiszen az öröklés azért létezik hogy soha ne használd, és újra és újra írd meg ugyanazt a kódot. Ahogy azt normálisan csinálni kellene!
2021. ápr. 9. 22:35
 15/17 anonim ***** válasza:
49%
Hol is írtam olyat, hogy írja meg többször ugyanazt?
2021. ápr. 9. 22:43
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Amikor azt javasoltad hogy ugyanarra a funkcionalitásra használjon minden alkalommal interfacet öröklés helyett?
2021. ápr. 10. 00:00
 17/17 anonim ***** válasza:
52%
Az a baj, hogy amit írtam, nem azt jelenti, hogy minden alkalommal írja meg ugyanazt. Persze nem lepődöm meg, hogy olvasni sem tudsz.
2021. ápr. 10. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!