Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megéri kismamaként programozás...

Megéri kismamaként programozást tanulni úgy, hogy sokat veszíthetek, mert nagyon drágának találom és félő, hogy nem térülne meg?

Figyelt kérdés
Most várom a második gyerekemet, így itthon vagyok GYES-en. Nagyon szeretek tanulni és képezni magamat. Egészségügyi végzettségem van, de a nagyon alacsony bér miatt kezdek elfordulni ettől a területtől és másfelé tendálódni, mert nem vagyunk túl jó anyagi helyzetben. Még érettségi után elvégeztem egy szoftverüzemeltetői tanfolyamot, de ez túl sokat lehet nem számít. Alapvetően szeretek a gép előtt ülni és érdekel a számítástechnika. Több helyen láttam hogy hirdetnek kismamáknak webfejlesztést, programozást. Nyilván nem egyetemi szintű, de segítené az informatikusok munkáját. Nem sokat tudok erről az egészről, csak annyit, hogy rettentő drága, de ha megtérülne akkor képes lennék erre áldozni.

2021. ápr. 9. 12:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
77%

A válaszod alapján hozzátennék pár dolgot:

Matek:

Speciális területeken kell csak. Ők keresnek a legjobban, számodra az a szint a leírtak alapján nem reális. Amikor ilyen nettó 1-1,5 millákról beszélgetnek, akkor kb biztos lehetsz benne, hogy vagy műszakos állandóan felügyelős munka, vagy matek van mögötte. Alap szinten inkább logika kell, kb ezen a játékon le tudod tesztelni, hogy tudsz-e így gondolkozni, vagy hogy érdekel-e ez a dolog: [link]

Én is ezzel kezdtem anno, sztem nagyon cuki :)

Valami papír jól jönne. Én pl más területről vagyok mérnök és az eltén 2 lezárt félévem volt, amikor felvettek egy multihoz. Sosem fejeztem be az eltét, nem is kéri senki de valmit fel kell mutatnod az első állásodnál, hogy közöd van ehhez, hogy csináltál már ilyet, vagy tanulod. Github repóban valami, vagy egy honlap is megfelelhet, amit te raktál össze, de az interjúkon szakmai kérdések vannak, amire készülni kell.

Otthoni munka/kötetlen munkaidő:

Igen, ez nagyon jól hangzik, de csak félig igaz. Az első egy évben többször fogsz elakadni, mint haladni, tehát kényleten leszel a csapatodhoz igazítani a napodat és bent lenni velük valamennyit. Egész más összerakni egy kis alkalmazást, mint egy 10 éve növekedő kódbázisban keresni valamit. A home officet a legtöbb cég korlátozva vezeti be, heti 2 nap tuti meg kell jelenni ezután is a munkahelyek 90%-án, ahogy ismerősöktől hallom. A munkaidőd is úgy kötetlen, hogy vannak meetingek. Multiknál 9 és 4 között szokott ez lenni, tehát semmi extrém, de ott kell lenni. Több helyen van törzsidő is, jellemzően 9-10 és du 3 között, akkor pedig elvárják a jelenléted. A legtöbb helyen toleránsak a gyerek szituval, egy koleganőmnek sem volt ebből probléma, de csak addig amíg nem élsz vissza vele és kész a munka. Ez nagyon jellemző a cégekre, hogy nem számolgatják a napodat percre, de ha nincs kész semmi, akkor bele fognak nézni a dologba. Sosem láttam azt a sztereotíp folyamatosan rohanunk haza idő előtt a gyerek miatt és semmi sincs kész a gyerek miatt hozzáállást a szakmában. Általában 5-9 fős csapatokban dolgozunk és senki sem fogja átszervezni miattad a meetingjeit, vagy a napját. Nem mondom, hogy te ezt szeretnéd, csak a média egy ilyen mindig mindent szabad képet fest a programozók életéről. Tény, hogy nagyobb a szabadságunk, mint a többségnek, de nagyobb tudással többet engednek. Én 5 éve vagyok a szakmában, szülés után részmunkaidőt, több home officet, ideiglenesen sok mindent ki tudok majd alkudni, amikor visszatérek a cégemhez, de te nem biztos, hogy az első munkahelyeden meg tudod ezt tenni.

Ennek ellenére csak bíztatni tudlak, nagyon jó szakma, csak ne hidd el, amit a média sugall, hogy azonnal megoldja az életed.

2021. ápr. 9. 17:47
 12/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Valójában nem lenne probléma, ha személyesen meg kellene jelenni, csak egy kicsit több rugalmasságra vágynék, nem olyan rigid munkabeosztásra, mint az eü. Mérnökként neked akkor gondolom könnyebb volt magadba szívni ezt a tudást, mert volt affinitásod ezekhez a területekhez. Én még ezt nem tudom, hogy nekem van-e. Megnézem a játékot, amit küldtél.Igazából nem is álmodom milliós fizetésről, nekem már 300ezer is bőven megfelelne. Át kell értékelnem az életem.
2021. ápr. 9. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!