Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++: Hogyan tudom alkalmazni...

C++: Hogyan tudom alkalmazni a polimorfizmust egy vektoron?

Figyelt kérdés
Tehát van egy szülőosztály ami absztrakt. Vannak gyerekosztályai. Létrehozok egy vektort ami szülőosztály típusú, de ha hozzáadok valamilyen gyerekosztály típusú element, hibát dob: "cannot instantiate abstract class". Hogy tudom elérni hogy egy vektorba, vagy bármilyen tárolóba több típusú elemet tároljak? Válaszokat előre is köszönöm!

2021. márc. 27. 05:56
 1/5 anonim ***** válasza:
63%
Pointereket kell használod.
2021. márc. 27. 08:23
 2/5 anonim ***** válasza:
63%
Ennek semmi köze a vektorhoz, a hibaüzenet szó szerint azt mondja, hogy absztrakt osztályból akarsz példányt csinálni, amit nem lehet. Ha a típussal volna baja, akkor már a compiler hibát dobna.
2021. márc. 27. 09:18
 3/5 anonim ***** válasza:
40%

"Létrehozok egy vektort ami szülőosztály típusú..."

Szülőosztály-pointer típusú legyen! Polimorfizmus csak pointerrel és referenciával működik.

2021. márc. 27. 13:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Érted is amit leírtál? Mert én nem.
2021. márc. 27. 19:56
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2021. márc. 28. 05:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!