Itt mi a feladat?
Ebben a feladatban a hibakereses a feladat.
Viszont a kódot másolni nem lehet, az nélkül kell megoldani.
És az az igazság hogy akárhogy nézem, nem jövök rá.
html entitások utf-8 helyett, meg minden borzalom
a hlyéje talált egy html fejrészt a w3schools oldaláról 20 éve és azokat másolja ész nélkül mindenhová
ha én rendes böngésző lennék, ezt a szrt meg se jeleníteném
Én is néztem :DDDD és még mellé a szövegek is: azt írják, hogy webfejlesztés meg stb :D sőt:
"Kedves Hallgatók!
Szeptembertől indulnak a főiskolai szakmai (FOSZK) képzéseink amit partnereink Vocational képzésként realizálnak, illetve több főiskolai alapszakot is indítunk. Elsődlegesen gazdasági és informatikai képzésekkel állunk rendelkezésetekre.
Az oksi rendszer szeptembertől indítja saját képzéseit is, amik szakmai ágazatokban használhatók:
- weboldal tervező, üzemeltető
- webfejlesztő és programozó
- grafikus és reklámgrafikus"
és igen, én is belenéztem mit ad a böngészőnek :DDD
szerencsétlen böngésző próbálja kitalálni a lezáratlan tag-ek helyét is, meg sok fájás
Nem onnan való a feladat.
A lényeg az hogy akkor most írjak át mindent?
Vagy írjam le a helytelen sorokat?
Köszi a sok választ.
De én igazabol kezdő vagyok.
Szóval a feladat az lesz hogy a rossz sorokat írjam le?
Mert hibakereses a lenyeg
Ez egyébként egy létező oldal:
Alapvetően a legidegesítőbb hiba, hogy az oldal ámbár UTF-8 karakterkódolású, az ékezetes karakterek mégis HTML-entitásokkal vannak megoldva. Így az oldalt szerkeszteni kínkeserves.
Ehhez kapcsolódik a nem megfelelő indentálások használata.
Ha mindezeket kijavítod, akkor már átlátható a forráskód, jöhet az oldal kódolási problémáinak a kijavítása.
A fő probléma a soron belüli formázások (style, align, link, alink, vlink, valign és egyéb rettenetes, elavult attribútumok) - ezeket kell kiszervezni a beágyazott (<style> tag) vagy külön (<link rel="stylesheet"...>) stíluslapba. Vagy ott a képméret módosítása - amit jelenleg Javascripttel viteleznek ki -az is megoldható CSS segítségével.
Erre épül a másik probléma is: a táblázatos oldalszerkezet - ezen problémát taglalja az alábbi szösszenet is:
a táblázatot/cellákat érdemes lenne legalább blokkokba - a menüelemeket listaelemekbe - tenni. És innen már csak egy lépés a HTML5-kompatibilissá tevés.
És ezek csak a főbb kódolási problémák, a dizájnnal, restruktúrálással, a többi aloldallal, a logó és az ikonok optimalizálásával (vektrorizálás!) nem is foglalkoztunk (de ez nem a feladat része).
Szerintem épp azért választották ezt az oldalt, mert ilyen orbitálisan gány kódja van, hadd edződjön a gyerek, gondolták...
Viszont amit leírtál előző, azok a szó szoros értelemben véve nem hibák. Gondolom, az entitások azért ilyenek, mert olyan szerkesztővel csinálták. Erre utal a sok tartalmatlan span tag, amiben nincs semmi.
Amik egyértelműen hibák, az olyan attribútumok, amikhez nem tartoznak taget. Például itt:
<meta name="description">
content="kerítés és panelkerítés építése akár egyedi megoldásokkal egyedi panelkerítések építése">
Itt a meta tag a content attribútum előtt le lett zárva. Ugyanez van a <body> esetén is.
Akkor van egypár span tag, aminek adtak "rel" attribútumot, ez hiba. Vannak üres target attribútumok. Sok helyre kényszeresen berakta egy align="center" attribútumot, ahova nem kéne, pl. a <body>-nál.
Az összes <script> tagnél lehagyták a type attribútumot, pedig ez kötelező HTML4-ben.
Vannak ilyen random helyeken elhelyezett pontosvesszők is, pl. a 121. sor végén.
A 130-131. sorban két egymás után lévő </tr>.
A [link] a hibák nagy részét már javították (vagy a feladatba rakták bele utólag a hibákat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!