Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ez mennyire lehet gond?...

Ez mennyire lehet gond? (kérdés lent)

Figyelt kérdés

Jelenleg egy olyan iskolába járok ahol most HTML + CSS (+Bootsrap) az amit tanulunk. Hála a jó égnek csak ebben az évben van szóval már csak 3 hónapot kell "kibírnom" vele.

Arra gondoltam, hogy ha vége van az évnek akkor én megfognám ezt a pár dolgot és betenném a szőnyeg alá amit nem tervezek valaha is előszedni.

Egyszerüen nem köt le a dolog, szívesen tanulgatom magamtól a python-t...stb, de ez a html+css webfejlesztéses dolog nagyon nem az én szájízem.

Back-end része még érdekelne is a dolognak, de még sehol sem tartunk

hozzá.

Engem sokkal inkább ami érdekel az a hálózatok, programozási nyelvek, biztonság (cyber security), os-ek...stb

Ez mennyire jelenthet számomra akadályt a továbbiakban ?

2021. márc. 22. 11:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz webfejlesztéssel foglalkozni a későbbiekben és azon belül a frontend-el, akkor igazából nincs szükséged a Html-re és a CSS-re, de ha mondjuk backend webfejlesztés érdekel akkor jó ha alapszinten tudod ezeket is.
2021. márc. 22. 11:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha érdekelni fog úgyis megtanulod, ha nem, akkor nem.
2021. márc. 22. 12:00
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem jelent gondot.

Én ugyanebben a cipőben jártam, a frontend rész sosem érdekelt, így backend programozó lettem.

Minimálisan beletanultam, mert elkerülhetetlen, de a tennivalóim nagy része nem ez.

2021. márc. 22. 12:43
 4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat :D
2021. márc. 22. 13:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha érdekel a backend akkor mindenképp kell alap szinten foglalkoznod a HTML+CSS-el is. Egyébként meg az sem biztos, hogy a backend fog tetszeni, hisz ahogy fogalmaztál, még nem tartatok ott.

Egyébként miért nem tetszik? Nem megy annyira jól, vagy szimplán nem érdekel? Ha nem érdekel, miért gondolod hogy a sokkal bonyolultabb programozás tetszeni fog?

Ha viszont nem megy, akkor miből gondolod, hogy a programozás menni fog?

Nyilván tudsz egyébként olyan utat találni ahol életedben nem találkozol webes dolgokkal, de a fenti kérdéseket nem árt tisztázni magadban, ha kezdő vagy.

Egy-egy mobilapp (kotlin) fejlesztésnél amikor bug-gal találkozom és hetekig javítgatom, nem hagy aludni a gondolat, olyankor sokszor visszasírom a webfejlesztést, ahol ez sosem fordult elő :D

A webfejlesztés egyébként motiválóbb szerintem, mert amit írsz, annak szinte azonnal van "eredménye" és mindig kreálsz valamit. Míg ha példának vesszük a mobilapp fejlesztést, ott van hogy napokon át egy olyan dolgot programozol, ami valójában kimondva tök egyszerű dolog lenne, de az eredmény meg az, hogy működik egy kézzel meg nem fogható / nem látható funkció..

2021. márc. 22. 13:52
 6/8 A kérdező kommentje:

Egyszerüen nem érdekel és ebből kifolyólag nem is igazán tanulom, ha megtanulnám se érdekelne, egyszerüen nem tud lekötni az, hogy így meg úgy néz ki az oldal.

Backend résznél csak selytésem van, hogy mi lehet (adatbázis, szerverek..stb és ez a része érdekelne is, de nem szeretnék kimondottan backend fejlesztő lenni. Engem leginkább a cyber security körébe tartozó dolgok érdekelnek, ahogyan ezt fentebb is írtam :)

Ahogyan írtam python-t tanulgatom, sokkal jobban bejön mint a leíró nyelvek, ezt szívesen csinálom és tetszik is :)

2021. márc. 22. 22:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Értem. Az a szóbeszéd járja, a legjobb hacker-ek általában a legjobb programozók is egyben, márha cyber sec az a területe érdekel; ethical hacking, penetration testing. Szeptemberben Angliában kezdek cyber security & digital forensics mesterképzést, a python elengedhetetlen.
2021. márc. 23. 00:10
 8/8 zozo256 ***** válasza:
Ja, a hackelés az python, C++, assembly. Ezek kellenek hozzá kb.
2021. márc. 27. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!