Kérhetek segítséget valakitől programozásban C++ nyelven, aki ért hozzá? El nem tudom képzelni mi lehet a hiba a programomban :/
Informatikus vagyok.
Az tény, hogy sokan vannak a szakmában, akik ha pisztolyt szegeznek a fejükhöz, akkor sem hajlandóak segíteni, csak miután a pénzt előre megkapták érte. Oké, ebben van egy picike költői túlzás, de sajnos tényleg csak elég kicsiny. Lásd a 3. válaszolót.
13 éves informatikai múlttal a hátam mögött én azért kikérném magamnak, hogy abba a skatulyába besoroljon. Lehet, hogy ő így működik, de azért ne általánosítsunk már!
Ráadásul ez egy segítségkérő oldal. Akinek nem inge, nem veszi magára; de azért elég komoly bajok vannak a toronyban annál, aki egy ilyen oldalon rest segíteni másoknak. Főleg, hogy a többi kategóriában ez nem okoz gondot, pedig ez nekik is a szabadidejükből vesz el.
De!
Az viszont tény, hogy nem praktikusak az ilyen "valami baj van, segíts!" jellegű kérdések. Több okból sem:
- Ezt az oldalt rengetegen nézik. Nem csak a regisztrált tagok, van, hogy a google is egy gyakoris szálat ad ki a találatai között. Ha nyilvánosan történik a probléma megoldása, azzal nem csak a kérdezőnek, de akár sok másik embernek is segíthetünk, akinek hasonló problémája van. Ha a válaszadás privát üzenetben történik, akkor csak a kérdezőnek tudunk segíteni.
- Ha nyilvánosan látható a probléma, és a rá adott válaszok, az megelőzi azt, hogy ugyanazt a választ (feleslegesen) tucatnyian megírják. Illetve a közös ötletelést is megakadályozza. Ha nyilvánosan látszik a probléma, akkor lehet, hogy valaki nem tudja a pontos megoldást rá, de leírhat valami félmegoldást, vagy ötletet, ami alapján másvalaki rájöhet a teljes megoldásra.
- Tényleg macerás külön kérni, hogy írd meg a problémát. Nem azért, mert a programozók istenek lennének, és személy szerint hányni tudnék az olyan hozzáállástól, amikor valaki még a fél perces pisiszünetét is beárazza; viszont az tény, hogy nincs mindenki elengedve szabadidővel. Van, aki épp csak felnéz ebéd szünetben, és utána megy vissza dolgozni. Ő nem fog kérlelni, hogy küldd el a konkrét kérdést, hanem ignorálni fog.
- Egy ilyen kérdés egyszerűen nem kelti fel a figyelmet. Az oldalon napi szinten több száz kérdés keletkezik. Aki nem itt tölti a szabadideje jelentős részét, az nem biztos, hogy minden kérdésre rákattint, hanem bizony szelektálni fog. Már csak azért is, mert az alapján el tudja dönteni, hogy számára melyik kérdés releváns, és melyik nem. Ha nem az, akkor továbbgörget.
És nem mellékesen: ha tudnánk, hogy mi a kérdés, akkor nem alakulna ki ekkora hasztalan marakodás.
Én megértem azt is, ha valami miatt nem akarod a teljes forrást közzétenni. Jogod van hozzá. Tényleg lehetnek benne olyan részek, amik miatt lehet, hogy valami hátrány ér. (Ha másért nem, mondjuk azért, mert a tanárod is meglátja.) De ebben az esetben legalább írd körbe a problémát! Mi a hibaüzenet, mit csinál(na) a programod, meg esetleg azt az 1-2 kódsort, ahol a hiba van, másold be. Abból semmi nem fog kiderülni, ami számodra kellemetlenséget okozhat.
"Nem csak a regisztrált tagok, van, hogy a google is egy gyakoris szálat ad ki a találatai között."
Hát, én, ennek alapján, nem tudom miféle informatikus vagy te.
hát én megértem hogy privátban kéri. az infós beadandók elég specifikusak szoktak lenni, és az infótanárok el tudom képzelni hogy gyakran keressenek rá infóa problémákra a neten. van h tanulni van h segíteni másoknak.
nekem irhatsz privit kérdező, de ezer éve programoztam utoljára. lehet halottnak a csók lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!