Mi lehet a vaj a programomban?
Be kéne olvasni egy fájlt. Már 1000 és 1 videót megcsináltam de nekem az istenért sem akarja beolvasni a fájlt. A lényege, hogy ez egy több sorból álló ; elválasztott adatok lenének. Ha minden igaz akkor egy tömb. (TXT linekta kódról. [link] )
Már órák óta videókat nézek és kódokat keresek, de még ha le is ami a videóban működik akkor SEM akar nekem működni.
Vizsgára készülök, nincs sok tehetségem ehhez, haverommal tanulok aki javaban van otthon és ahogy ő is mondta konkrétan ez a belépő a vizsgára, ha ezt nem tudom beírni akkor kuka az egész mert a többi feladat sem fog menni....
Válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
#3:
+ Itt a Split karaktert vár, és stringet kap:
string[] str = sor.Split(";"); // ';'
@#2: „//itt 0-tól kell indexelni nem 1-től.”
Kérdező egy vak lóért nem közölné a feldolgozandó fájlt, de szerintem erről lehet szó:
Vagyis az első (alias nulladik) sort csakugyan ki akarja hagyni, ez legalább stimmel.
#7:
Az kétségtelen, hogy sok egyéb mellett a c#-ban sem vagyok járatos, meg akár a nem éppen naprakész Mono fordítóm is beleárthatja magát a dolgok menetébe, mindenesetre a programban használt formában nálam ilyesféléket ír ki:
error CS1502: The best overloaded method match for `string.Split(params char[])' has some invalid arguments
/usr/lib/mono/4.5/mscorlib.dll (Location of the symbol related to previous error)
error CS1503: Argument `#1' cannot convert `string' expression to type `char[]'
Compilation failed: 2 error(s), 0 warnings
Fordítás sikertelen.
Amennyire a gyenge angolommal ki tudom bogarászni, ez szinkronban is van a hivatalos leírással:
...ami természetesen nem zárja ki, hogy szokásom szerint én értettem félre valamit. Ez esetben szánom-bánom, és legyek intő példa.
#9 utánna néztem. string bemenő paramétert a .NetCore 2.0 -tól támogatja. Valószínűleg vagy .NetFrameworkot-használsz vagy régebbi .NetCore verziót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!